U SJENICI PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA: Sneg pada gotovo 24 sata, kod Ivanjice ima neprohodnih puteva, očekuju se poledica i magla (VIDEO)

Novosti online

25. 11. 2023. u 16:12

ZBOG jakih snežnih padavina koje ne staju skoro 24 časa, na teritoriji opštine Sjenica proglašena je vanredna situacija.

У СЈЕНИЦИ ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА: Снег пада готово 24 сата, код Ивањице има непроходних путева, очекују се поледица и магла (ВИДЕО)

Foto: Printskin Jutjbu/ TVSjenica

Kritična tačka tokom ovih snežnih padavina jeste saobraćajnica koja spaja Novi Pazar i Sjenicu, Duga Poljana. Međutim, za sada je situacija pod kontrolom.

Inače, snega ima mestimično, do 5 centimetara, na teritoriji Ivanjice, Sjenice, Kruševca, Novog Pazara, Užica, Valjeva i Zaječara, na području na administrativnoj liniji AP Kosovo i Metohija (Brnjak), na granici sa Rumunijom u Kladovu, Negotinu, Zaječaru, kao i na graničnom prelazu Vrška Čuka sa Bugarskom, zbog čega se preporučuje oprezna vožnja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Do 5 cm snega ima i na Divčibarima i Kopaniku, u Novoj Varoši, Tutinu, Jošaničkoj Banji, Trsteniku, na graničnom prelazu sa BiH (granični prelaz Kotroman), kao i na državnoj granici sa Crnom Gorom (granični prelaz Gostun). Na državnim putevima 2. prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Novog Pazara, Požege, Užica, Zaječara. Preporučuje se oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima 3. prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kruševca, Novog Pazara, Požege, Užica, Zaječara. U Zaječaru ima učestalih sitnih odrona, duž nestabilnih kamenih kosina u klisurama, usecima, zasecima.

Neprohodni putevi u Ivanjici

U Ivanjici, deonice Preko Brdo - Duga Poljana i deonica Odvraćenica - Preko Brdo, neprohodne za saobraćaj od 13 časova zbog intenzivnih snežnih padavina i jakog vetra koji stvara snežne nanose, a prohodnost se očekuje nakon prestanka snežne vejavice. Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

JP Putevi Srbije upozoravaju da postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

BONUS VIDEO -  PRVI SNEG U BUDVI: Manastir Stanjevići pod belim pokrivačem

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu