PODRŠKA MALIM HEROJIMA TRAJE VIŠE OD DECENIJE: Mozzart donirao 30 inkubatora širom Srbije

Promo

17. 11. 2023. u 16:00

LjUBIČASTA boja danas sija širom planete, u znak podrške prevremeno rođenoj deci. Godišnje u Srbiji oko 4.000 beba dođe na svet ranije, a Fondacija Mozzart je u 2023. nastavila misiju opremanja neonatoloških odeljenja širom zemlje.

ПОДРШКА МАЛИМ ХЕРОЈИМА ТРАЈЕ ВИШЕ ОД ДЕЦЕНИЈЕ: Mozzart донирао 30 инкубатора широм Србије

Foto: Promo

Mozzart se još 2011. uključio u čuvenu akciju „Bitka za bebe“, a za više od deset godina donirao je 30 inkubatora, od toga četiri ove godine.

Posle Paraćina, Prokuplja i Gnjilana, ljubičasti tonovi lampe obasjaće i najmanje borce u Kliničkom centru Niš, posle sjajne akcije koju su pokrenuli Košarkaški klub Partizan i Udruženje „Mali div”

Crno-beli su na nedavnom meču ABA lige izvojevali veliku pobedu za male divove i to u crno-ljubičastim dresovima, a Fondacija Mozzart je nagrađivala svaki poen i skok na ovom posebnom susretu u „Areni”. Na kraju je izdvojila 1.520.000 dinara za još jedan inkubator.

Na svetskom nivou godišnje se pre vremena rodi 15.000.000 beba, što predstavlja oko 10 posto od ukupnog broja rođene dece. Neke od njih na rođenju imaju manje od 1.000 grama, a akcije u sklopu ljubičastog novembra su divan način da se malim borcima pruži velika podrška.

Samo ove godine Fondacija Mozzart obezbedila je inkubatore za porodilište u Prokuplju, za Opštu bolnicu u Paraćinu, kao i za jedino seosko porodilište, u Pasjanu nadomak Gnjilana. Ovoga puta će velika donacija otići Kliničkom centru Niš, a crno-beli su i 2019. asistirali Mozzart u humanoj misiji.

Tada je inkubator stigao u GAK „Narodni front”, a uslovi za boravak novorođenčadi unapređeni su i u GAK „Višegradska”, ZC „Dr Dragiša Mišović” u Čačku i mnogim drugim odeljenjima neonatologije širom Srbije.

POMOĆ DEČJIM KLINIKAMA

Fondacija Mozzart je ove godine donirala Opštoj bolnici medicinsku opremu koja im je olakšala rad i brigu o novim životima. Klinika za dečju hirurgiju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ dobila je revolucionarni sistem za transplantaciju kože koji značajno olakšava lečenje dece sa teškim opekotinama. U Dom zdravlja Savski venac stigao je ultrazvučni aparat za pregled kukova kod beba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?