ORMAN PAO NA DEČAKA (8): Incident u novosadskoj osnovnoj školi, povređeno dete u bolnici

Lj.P.

08. 11. 2023. u 16:35

OSMOGODIŠNjI učenik novosadske Osnovne škole „Nikola Tesla“, povređen je danas oko podne , kada je na njega u učionici pao orman.

ОРМАН ПАО НА ДЕЧАКА (8): Инцидент у новосадској основној школи, повређено дете у болници

FOTO sajt

Odmah je pozvana Hitna pomoć koja je dečaku ukazala pomoć, a i on je u pratnji učitelja prevezen u Dečju bolnicu.

Potvrđujući „Novostima“ da je đak povređen u učionici, direktor ove novosadske osnovne škole, Igor Milićević, kaže da je dete, što je najvažnije, stabilno, i da je zadobio naprsnuće nosa. Prema njegovim rečima, učenik je zadržan u bolnici, a u ponedeljak će se vratiti na nastavu.

- Dečak je prišao ormanu, koji je inače, utiplan u zid, ali su očigledno, tiple popustile, i orman je pao na njega, i povredio mu nos - objašnjava nam direktor Milićević, šta se dogodilo. - U učionici nije bilo nikakvog nasilja, dete je prišlo ormanu gde stoji pribor i druge stvari, i onda se desilo šta se desilo.

Odmah je pozvana Hitna pomoć, obavešteni su i dečakovi roditelji, a đak je u pratnji učitelja transportovan u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine, gde je zadržan.

Prema rečima direktora, sve se dogodilo u celodnevnom boravku, a odmah se krenulo u proveru ostalih ormana u školskoj zgradi.

- O ovome što se desilo, odmah smo obavestili i sve nadležne službe – kaže dirtektor Milićević. - Pratićemo dalje dečakovo stanje, i u ponedeljak će se vratiti na nastavu.

Prema rečima dr Zorana Krulja, portparola Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, njihova ekipa je intervenoisala oko 12 sati, dete je zbrinuto na licu mesta i u svesnom stanju preveli ga na odeljenje hirurgije Dečje bolnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave