ARTILJERCI VOJSKE SRBIJE NA OBUCI: Specijalistička obuka vojnika na odsluženju vojnog roka (FOTO)

Tanjug

26. 10. 2023. u 20:22

U CENTRU za obuku kopnene vojske u Požarevcu u toku je intenzivno obučavanje vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, kadeta Vojne akademije i profesionalnih vojnika i starešina.

АРТИЉЕРЦИ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ НА ОБУЦИ: Специјалистичка обука војника на одслужењу војног рока (ФОТО)

Foto Vojska Srbije

Među različitim subjektima obučavanja, na specijalističkoj obuci su i vojnici artiljerije i inžinjerije iz septembarske generacije, koji su nakon uspešno završenog osnovnog osposobljavanja raspoređeni u ovu jedinicu Komande za obuku.

Vojnici roda artiljerije, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, se osposobljavaju za poslužioce na samohodnim haubicama 122 mm 2S1 "gvozdika" i top-haubicama 152 mm M84 "nora", dok inžinjerci stiču znanja i veštine za dužnosti poslužilaca teškog lansirnog mosta TMM-3.

Težište je na uvežbavanju borbenih radnji i taktičkih postupaka neophodnih za efikasno obavljanje vojničkih dužnosti za koje su regrutovani, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, mlade artiljerce i inžinjerce u nastavku očekuju kompleksniji sadržaji obučavanja na terenu, a potom i provera osposobljenosti za izvršavanje vojničkih zadataka, čime će ciklus specijalističke obuke biti zaokružen.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)