UPOZORENJE RHMZ-a: Upaljen meteoalarm, ugrožena tri dela Srbije

Novosti online

15. 09. 2023. u 10:21

RANIJE je RHMZ najavio da se u Srbiji očekuje promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, da će se najniža temperatura kretati od 13 do 19, a najviša od 25 do 29 stepeni.

УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ-а: Упаљен метеоаларм, угрожена три дела Србије

Foto: Tanjug

Prema vremenskoj prognozi, na severu i u Negotinskoj Krajini će biti suvo, dok se u ostalim krajevima očekuje ponegde kiša i kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom.

Danas i sutra žuti meteoalarmi

Za danas je upaljen žuti meteoalarm za kišu i grmljavinu u delovima Jugozapadne Srbije, dok se samo na grmljavinu odnosi na jugoistočni deo zemlje i Kosovo i Metohiju.

U subotu su za te delove takođe upaljeni žuti meteoalarmi, ali i za Istočnu Srbiju. Upozorenja se za prvi dan vikenda odnose na grmljavinu.

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - navodi se na sajtu RHMZ-a.

Promenljivo oblačno i narednih sedam dana

U narednih sedam dana će biti promenljivo oblačno i toplo sa dužim sunčanim intervalima.

Do ponedeljka se očekuje da kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom budu retka pojava, dok se u utorak posle podne i u sredu, uz manji pad temperature, očekuju na širem području.

U drugoj polovini sledeće sedmice će biti uglavnom suvo.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

8, 11 ili 12 dana avionom na AFRIČKOM MEDITERANU već od 380 €. Otkrijte!