POČELA PRIJAVA ZA 10.000 DINARA: Evo ko sve ima pravo na pomoć i kako do novca (FOTO)

Novosti onlajn

20. 08. 2023. u 07:17

PRIJAVLjIVANjE majki za jednokratnu pomoć države od 10.000 dinara za svako dete do 16 godina starosti počelo je danas i traje do 20. septembra.

ПОЧЕЛА ПРИЈАВА ЗА 10.000 ДИНАРА:  Ево ко све има право на помоћ и како до новца (ФОТО)

Foto Shutterstock

Prijava se obavlja elektronski na adresi  idp.trezor.gov.rs.

Pravo na ovu finansijsku pomoć države imaju i deca koja nisu dobila pomoć za mlade odnosno rođena posle 21. novembra 2006.

Prijavljenima će novac biti isplaćen do 25. septembra, a najkasnije do 1. oktobra.

Pravo na uplatu novčane pomoći od 10.000 dinara ima majka deteta, a izuzetno otac, staratelj ili hranitelj pod uslovima propisanim odgovarajućim zakonskim rešenjem, koje je stupilo na snagu 1. avgusta.

Kako se prijaviti

Prilikom prijavljivanja dece, majka kao podnosilac prijave, unosi broj lične karte i svoj matični broj, kao i naziv banke u kojoj želi da joj bude uplaćen novac.

Foto: Printskrin/Uprava za trezor

 

Samohrani očeve, osim pomenutih podataka, prilikom prijave će morati da podnesu i digitalizovanu kopiju pravosnažne sudske odluke na osnovu koje se vidi da sami obavljaju roditeljsko pravo.

Hraniteljima deteta za koje se isplaćuje novčana pomoć, kao i primaoci novčane socijalne pomoći su izuzeti od prijavljivanja i njima će novčana pomoć biti uplaćena automatski, bez podnošenja prijave.

Očekuje se da će ovu pomoć države dobiti oko 1.000.190 dece. Kako je ranije najavljeno, za ovu svrhu će biti izdvojeno oko 12 milijardi dinara iz budžeta.

(Informer)

BONUS VIDEO: Ministarka Tanasković na otvaranju Dana šljive u Blacu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!