OD DANAS POJAČANA AKCIJA SAOBRAĆAJNE POLICIJE: Ovaj prekršaj će snimati, a neće vas zaustavljati

Novosti Onlajn

07. 08. 2023. u 07:37

OD danas pa sve do 14. avgusta saobraćajna policija sprovodiće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.

ОД ДАНАС ПОЈАЧАНА АКЦИЈА САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ: Овај прекршај ће снимати, а неће вас заустављати

Foto: P. Milošević

Tokom akcije koja se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), saobraćajna policija će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, takozvanim presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema.

Takođe, određeni broj patrola snimaće brzinu kretanja bez zaustavljanja vozača, a vlasnici vozila koja budu snimljena u prekoračenju brzine dobiće na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu osobe koja je učinila prekršaj.

Policija još jednom apeluje da vozači poštuju ograničenje brzine kretanja i tako direktno utiču na bezbednost, kako svoju, tako i svih drugih učesnika u saobraćaju.

BONUS VIDEO: KOLAPS NA AUTOKOMANDI - Saobraćaj u oba pravca potpuno u zastoju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA JE BESNA: Dronom ubijen Ivan Šaljnev