SEĆATE LI SE PREDIVNE DECE KOJA SU PRONAŠLA IZGUBLJEN KOVERAT SA DONACIJAMA? Upravo je uplaćen novac za mališane obolele od raka! (VIDEO)

S.BABOVIĆ

02. 08. 2023. u 11:44

VIŠE od 300.000 dinara prikupljeno je na Memorijalnom turniru „David Lapčević“ u Aleksandrovcu, a sav novac upravo je uplaćen Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka.

СЕЋАТЕ ЛИ СЕ ПРЕДИВНЕ ДЕЦЕ КОЈА СУ ПРОНАШЛА ИЗГУБЉЕН КОВЕРАТ СА ДОНАЦИЈАМА? Управо је уплаћен новац за малишане оболеле од рака! (ВИДЕО)

Foto:Instagram Memorijalni turnir David Lapcevic

Sjajan turnir u malom fudbalu na lokalnom stadionu, koji je održan u drugoj polovini jula, okupio je na desetine timova.

- Ove godine je oboren rekord po broju posećenosti naše „Marakane” tokom održavanja turnira, nagradni fond je podignut za lestvicu više, a ono što je najbitnije, prikupljena sredstva su najveća do sada - kažu organizatori MT iz Udruženja „David i drugari“.

Ovogodišnji turnir je obeležila i sjajna priča o četvoro mališana, koji su tražili, pronašli i vratili jedan od koverata sa donacijama, izgubljen tokom olujnog nevremena. Zahvaljujući ovoj deci, značajniji je i ukupan iznos prosleđen NURDOR-u.

- Usled jakog nevremena, koje je zadesilo naš grad u sredu uveče u toku utakmice između ekipa „Vojče i drugari” i „Gargi”, gde zbog jakog vetra u kratkom periodu nismo bili u mogućnosti da zadržimo sve sa zapisničkog stola, koverta u kojoj se nalazio novac od donacija je odleteo – otkrili su organizatori. - Dan nakon toga (juče) ovi šampioni sa fotografije su pronašli kovertu i vratili nam novac. Kolika ljudskost se već nalazi u ovim mališanima, svaka vam čast i hvala vam!

Prijatelji Davida Lapčevića (1997-2018), koji je preminuo od posledica teške bolesti, od 2019. godine organizuju memorijalni turnir. Sredstva se prikupljaju od prodaje ulaznica i kotizacijom učesnika turnira. Poruka svakog dobrotvornog šampionata glasi:

 „Od tebe tražim samo da se kao lav boriš“.

Lav je i maskota Memorijalnog turnira.

VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)