Kompanija NIS nastavila sa podrškom opštini Srbobran

Promo

24. 07. 2023. u 16:00

Kompanija NIS nastavila je sa pružanjem podrške zdravstvenim ustanovama koje se bave reproduktivnim zdravljem u našoj zemlji, u okviru koje je nabavljena savremena medicinska oprema za potrebe Doma zdravlja „Dr Đorđe Bastić“ u Srbobranu vredna četiri miliona dinara.

Компанија НИС наставила са подршком општини Србобран

Foto: Promo

Ovaj projekat realizovan je putem društveno odgovornog programa „Zajednici zajedno“, koji je kompanija prošle godine sprovela pod sloganom „Da se nove nade rode“ sa ciljem da se pruži doprinos nacionalnom prioritetu – unapređenju reproduktivnog zdravlja i povećanju nataliteta. Dom zdravlja „Dr Đorđe Bastić“ dobio je savremeni ultrazvučni aparat koji će doprineti povećanom kvalitetu i preciznosti dijagnostike kod trudnica, ali i ostalih pacijenata,značajno smanjiti liste čekanja i povećati broj pregleda za gotovo 50 odsto.

Foto: Promo

„Želim da se u ime opštine Srbobran i u ime svih građana naše opštine zahvalim kompaniji NIS na kontinuiranoj podršci. Dosadašnja saradnja bila je na veoma visokom nivou i izražavam nadu da ćemo i u narednom periodu nastaviti u tom pravcu i da ćemo ostvariti još mnogo projekata, koji će svakako doprineti kvalitetnijem i boljem životu svih građana u našoj lokalnoj zajednici“ rekao je Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran.

Foto: Promo

Igor Korać, rukovodilac Sektora za geodetske poslove u NIS-u, istakao je da ovo 55. projekat koji je kompanija podržala u Srbobranu putem programa „Zajednici zajedno“. „Verujem da će se naša dobra saradnja nastaviti i u budućnosti, a mi ćemo biti tu da budemo dobar partner opštini Srbobran“ naveo je Korać, dok se direktor Doma zdravlja „Dr Đorđe Bastać“, dr Vlastimir Kladara, zahvalio se kompaniji NIS i istakao je da je za pacijente najvažnije da imaju pravovremenu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.

Foto: Promo

Takođe, imajući u vidu da je sve veći broj parova u borbi za potomstvo, kompanija NIS je u želji da nam se rodi što više novih nada, opštini Srbobran pružila finansijsku podršku u iznosu od milion dinara u sprovođenju javnog poziva za podršku parovima u procesu vantelesne oplodnje. Konkurs za parove je još uvek otvoren, a svi parovi više informacija i uputstvo za konkurisanje mogu pronaći u okviru javnog poziva na portalu opštine Srbobran, odnosno na linku: Javni poziv za dodelu sredstava za naknadu troškova pripreme i lečenja u postupku vantelesne oplodnje u 2023. godini u opštini Srbobran - Opština Srbobran | Opština Srbobran

„Zajednici zajedno“, vodeći program društvene odgovornosti kompanije NIS, ove godine obeležava jubilej 15 godina postojanja. Sprovodi se u 13 partnerskih gradova i opština širom Srbije u kojima NIS obavlja najveći deo svojih poslovnih aktivnosti i do sada je putem ovog programa realizovano više od 1.000 projekata u šta je NIS uložio gotovo 1,6 milijardi dinara. Opština Srbobran u programu „Zajednici zajedno“ učestvuje od samog osnivanja, odnosno od 2009. godine i do sada je zajednički realizovano 55 projekata čija je vrednost 77,5 miliona dinara.

Ove godine, NIS će u okviru programa „Zajednici zajedno“ uložiti rekordnih 144,5 miliona dinara u unapređenje nastavnog procesa i infrastrukture objekata osnovnih i srednjih škola. Takođe, sredstava će biti usmerena i na unapređenje istraživačkih i inovacionih kapaciteta i infrastrukture naučno-istraživačkih organizacija i naučno-tehnoloških parkova. Više informacija o ovogodišnjem konkursu može se pronaći na sajtu kompanije NIS, na linku: https://www.nis.rs/zajednici-zajedno/ .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave