U RAZGOVORIMA sa Staljinom sklopljen je sporazum o načinu ulaska Crvene armije u granične predele Jugoslavije.

Voja

15.07.2023. 08:04

Gomila neistina. "Tito je ukazivao Staljiu na to da Jugoslavija nije ni Bugarska ni Rumunija .. da je drzava koja je pruzila otpor .." -- Koja bre "Jugoslavija"??? Jugoslavije nema jos od 1941. Postoje okupirane teritorije Srbije CG i postoji Nezavisna drzava Hrvatska -- koja je gora od Rumunije i Bugarske.

Musashi

15.07.2023. 09:22

Priznali ste da ste Ustaše pobijedili uz pomoć Crvene armije, tako ste i u Prvom svjetskom ratu pobijedili uz pomoć Francuza i Britanaca, a onda drugima predbacujete ako pobijede uz nečiju pomoć.

Sara

15.07.2023. 17:56

@Musashi - Jedino što je tačno u ovom komentaru je da je Crvena armija pobjedila nacizam, a samim tim i ustaše. Svi ostali su bili trećerazredna pomoć. Način na koji im pojedini iskazuju nezahvalnost za to , posebno Poljaci i pojedini Židovi poput Zelenskog ako je on uopšte i to/ toliko je sraman da nemam reči.Koji ludak moraš biti da rušiš spomenike oslobodiocima Aušvica, a naciste pozivaš na proslavu oslobode ja istog i to dok još ima preživelih logoraša. Sodoma i Gomora.

TITO JE USPEO NA REHABILITACIJI USTASA

15.07.2023. 17:47

...USTASE POD KOMANDOM MARKA MESICA, KOJI SU ZAROBLJENI U UKRAJINI, Tito je doveo na sremski front, samo da im opere krvave ruke, koje su okrvarili prvo nad srbima, a potom i nad rusima. Te rehebilitovane ustase (Titini puleni) na sremskom frontu su bili daleko od okrsaja, u koje je slata srpska omladina, koja je za naciste vazila kao topovsko meso.