U NAREDNA DVA SATA JAKI PLJUSKOVI: Najnovije upozorenje RHMZ-a, očekuju se jake padavine u ovom delu Srbije

Novosti online

04. 07. 2023. u 10:59

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod najavio je kišu u naredna dva sata i upozorio na vremenske nepogode koje se očekuju narednih dana, tačnije do 7. jula.

У НАРЕДНА ДВА САТА ЈАКИ ПЉУСКОВИ: Најновије упозорење РХМЗ-а, очекују се јаке падавине у овом делу Србије

Foto: Tanjug/Rade Prelić/Strahinja Aćimović

- U naredna dva časa uz promenljivu oblačnost kratkotrajna kiša očekuje se ponegde u Vojvodini, a prvi grmljavinski razvoji sredinom dana na zapadu i jugozapadu Srbije - stoji u najavi RHMZ-a.

Upozorenje za područje Srbije na kratkotrajne vremenske nepogode

"Pljuskovi i grmljavina koji se na području Srbije očekuju od danas posle podne do petka lokalno će biti intenzivni uz pojavu grada. Količina padavina pri pljuskovitim padavinama je vrlo neujednačena, čak i na malim udaljenostima, ali u zoni najintenzivnijih padavina može dostići od 20 do 40 mm za kratko vreme, lokalno i više. Veća verovatnoća za pojavu intenzivnijih pljuskova danas posle podne prognozira se najpre za zapad i jugozapad Srbije, noćas za Vojvodinu, a sutra i za ostale krajeve - navodi se u upozorenju RHMZ-a.

Najniža temperatura danas ide od 13 do 20, a najviša od 28 do 32 stepena. Vetar slab, promenljiv.

U Beogradu će biti sunčano i toplo, u drugom delu dana uz umereno naoblačenje, a kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak očekuje se tokom noći. Najniža temperatura od 17 do 20, najviša oko 30 stepeni.

Upaljen meteoalarm

Zbog grmljavine u većem delu Srbije, izuzev Banata, Šumadije, Pomoravlja i Beograda, na snazi je žuti meteoalarm, što znači da je vreme potencijalno opasno.

Da će se vreme pogoršati, pokazuje i narandžasti meteoalarm koji je upaljen za sutra.

Narandžasti meteoalarm, koji označava opasno vreme, sutra će biti na snazi u Banatu, Pomoravlju, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, na jugozapadu zemlje, kao i na Kosovu i Metohiji.

BONUS VIDEO: CANETOVA RAKIJA SVETSKA BAŠTINA - Šljivovica iz Čačka izabrana da nas predstavlja pred UNESKOM

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić