UGROŽAVATE ŽIVOTE PACIJENATA: Lekari kivni zbog najavljene blokade koja može ugroziti rad najvažnijih bolnica

Novosti onlajn

29. 06. 2023. u 11:03

POVODOM najavljene blokade zgrade TV Pink, čija zgrada se nalazi u blizini najvažnijih bolnica u državi, tokom protesta koje organizuje prozapadna opozicija, oglasio se prof. dr Vladimir Đukić, direktor KBC Dragša Mišović, ustanove koja je u neposrednoj blizini medijske kuće.

УГРОЖАВАТЕ ЖИВОТЕ ПАЦИЈЕНАТА: Лекари кивни због најављене блокаде која може угрозити рад најважнијих болница

Foto N. Skenderija

- Blokada prilaza KBC Dr Dragiša Mišović u danu kada smo dežurni najdirektnije ugrožava zdravlje i živote naših pacijenata kojima je neophodna hitna hirurška i kardiološka internistička pomoć, kao i pomoć deci u dečjoj bolnici, pacijentima na hemodijalizi, posebno trudnicama i porodiljama.

Organizatorima protesta poručujem da politiku vrate u skupštinske klupe, tamo gde su i ušli po izbornim uslovima koji su im kao minornim strankama i političarima izborni uslovi omogućili da jedva pređu cenzus.

Da li ste spremni da preuzmete odgovornost za jednog jedinog pacijenta kome naši posvećeni lekari neće moći blagovremeno da pomognu - upitao je Đukić predstavnike dela opozicije.

Foto: Printscreen

prof. dr Vladimir Đukić

Milovan Bojić: "AKO BLOKIRAJU PRILAZE DEDINjU, UGROZIĆE ŽIVOTE LjUDIMA"

Prof. dr Milovan Bojić, direktor Instituta „Dedinje“, takođe je reagovao na ovu najavu opozicije i poručio da je zabrinut za pacijente.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Prof. dr Milovan Bojić

- Institut za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ je mesto gde dolaze pacijenti iz svih krajeva Srbije, pa i iz cele bivše Jugoslavije. Ne mogu ni da zamislim, ukoliko bi prilaz Institutu bio blokiran, šta bi to značilo za ljudske živote, a pogotovu kada se uzmu u obzir urgentna stanja, pre svega one bolesti koje se na „Dedinju“ mogu najbolje lečiti. Nadam se da će kod političara iz opozicije preovladati zdrav razum, da nećemo otkazivati one intervencije koje nekome bukvalno mogu spasiti život - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (47)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave