RADOVI ODMAH STARTUJU: Ministar Goran Vesić obišao urušeni most na Ibarskoj magistrali kod Kraljeva (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

17. 06. 2023. u 12:30

U ROKU od deset dana završićemo hitnu devijaciju kako bi se saobraćaj ponovo uspostavio i ti radovi startuju odmah, već u ponedeljak. To je urgentna mera, a nakon toga započinjemo rušenje starog, oštećenog mosta, izmeštamo instalicije i započinjemo proces izgradnje potpuno novog mosta za koji će nam biti potrebno maksimalno četiri meseca.

РАДОВИ ОДМАХ СТАРТУЈУ: Министар Горан Весић обишао урушени мост на Ибарској магистрали код Краљева (ФОТО)

G.Šljivić

Ovo je izjavio Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, obilazeći urušeni most na Ibarskoj magistrali u Adranima, nedaleko od Kraljeva, koji se minulih dana našao na snažnom udaru nabujale Musine reke.

G.Šljivić

 

- Ovaj most je izgrađen još pre nekoliko decenija i zato ima stubove u koritu što se odavno ne radi. Rekonstruisan je 2016. godine kada je, verovatno, trebalo izgraditi novi. Dobro je što su „Srbijavode“ na ovoj reci podigle nasipe tako da su obližnje kuće zaštićene i u ovom slučaju ne postoji mogućnost za veću štetu na privotnoj imovini – naglasio je ministar Vesić.

- Novi, savremeni most gradiće se po svim propisima i standardima, sa mnogo većim rasponom i visinom od postojerćeg. Za to nam je potrebno četiri meseca, kao i za ispravljanje korita reke.

Ministar Vesić je ovom prilikom demantovao navode pojedinih medija o urušavanju „Moravskog koridora“.

G.Šljivić

 

- Oštećeni su samo pojedini nasipi koji su bili u izgradnji, jedan na teritoriji Kraljeva, drugi u Koševu kod Kruševca gde je takođe urađena privremena devijacija, pa je probijena kako bi voda mogla da prođe. Što se tiče „Moravskog koridora“ radovi će se nastaviti čim to dozvle vremenske prilike.

G.Šljivić

 

POPIS ŠTETE

OBILAZEćĆI oštećeni most u Adranima zajedno sa direktorom „Puteva Srbije“ Zoranom Drobnjakom i direktorom „Koridora“ Aleksandrom Antićem, ministar Vesić je istakao da očekuje da lokalne samouprave već od naredne nedelje obave popis nastale štete.

- To se odnosi i na lokalnu, regionalnu i magistralnu infrastrukturu, kao i na domaćinstva i druge objekte. Naš najveći problem, kada su elementarne nepogode u pitanju, upravo su bujične poplave i nastavićemo aktivno da radimo na regulaciji vodotokova drugog i trećeg reda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!