FUNKCIONERI UGLAVNOM POŠTUJU ZAKON: MESEČNO I 300 ZAHTEVA ZA DUPLU FOTELJU

V.N.

15. 06. 2023. u 12:48

MESEČNO Agencija protiv korupcije dobije između 200 i 300 zahteva funkcionera koji se ovoj instituciji obraćaju s pitanjem da li uz funkciju koju već obavljaju mogu da prihvate još jednu, a da pritom ne prekrše zakon. Obim ovog posla, kako se pokazalo u praksi, značajno se povećava nakon izbora na raznim nivoima.

ФУНКЦИОНЕРИ УГЛАВНОМ ПОШТУЈУ ЗАКОН: МЕСЕЧНО И 300 ЗАХТЕВА ЗА ДУПЛУ ФОТЕЉУ

Foto: V. Danilov

Ovo se čulo na današnjoj onlajn tribini o utvrđivanju povrede zakona oko nespojivosti funkcija i sukobu interesa, a koju je organizovala Agencija za sprečavanje korupcije. Cilj je bio da se predstavnicima medija, ali i nevladinog sektora, koji je i te kako značajni u otkrivanja "duplih funkcionera", dodatno razjasne ključne zakonske odredbe u ovoj oblasti.

Prema rečima Jasmine Ćirković, iz Sektora za sukob interesa i pitanja lobiranja, većina zahteva za obavljanje više funcija bude odoborena, jer se to ne kosi zakonom, ali su problem oni koji preuzmu dužnost ne tražeći tumačenje:

- Oni se često pravdaju da nisu znali da treba da nam se obrate. I to ne možemo da prihvatimo. Agencija postoji već 12 godina, i teško nam je da poverujemo da neko dosad nije čuo za nas i svoje obaveze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave