DVOJE DECE EVAKUISANO ZBOG PADAVINA U FUTOGU: Proglašena vanredna situacija i u delu Požege

Novosti online

27. 05. 2023. u 20:33

TOKOM današnjeg dana nevreme je zahvatilo veći deo teritorije Republike Srbije. Proglašena je vanredna situacija na delu teritorije opštine Požega u mesnim zajednicama Otanj, Jelen Do, Popratište, Tučkovo, Zaselje i Vranjani.

ДВОЈЕ ДЕЦЕ ЕВАКУИСАНО ЗБОГ ПАДАВИНА У ФУТОГУ: Проглашена ванредна ситуација и у делу Пожеге

Foto: MUP

Na snazi je i dalje vanredna situacija koja je juče proglašena zbog posledica izazvanih velikim padavinama na delu teritorije grada Užica u mestima Karan, Ribaševina, Lunovo Selo, Trnava i Gostinica.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, ukupno 95 vatrogasaca-spasilaca sa 47 vozila, 34 pumpe za ispumpavanje vode i 8 pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi sa tri vozila i dva čamca angažovani su od juče na evakuaciji građana, crpljenju vode i gašenju požara koji su izazvani udarom groma.

Foto: MUP

Na teritoriji zahvaćenim vremenskim nepogodama danas je evakuisano dvoje dece u Futogu što je ukupno 12 evakuisanih lica od početka jučerašnjih padavina (osam lica- Grad Užice i opština Kosjerić, jedno lice Grad Čačak i jedno lice opština Ivanjica).

Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana na teritorijima zahvaćenim vremenskim nepogodama, bilo je ukupno 29 intervencija crpljenja vode u Užicu, Čačku, Valjevu, Kragujevcu, Novi Sadu, Jagodini i Kraljevu.

Foto: MUP

Normalizovano je snabdevanje električnom energijom na teritoriji opštine Ivanjica.

Putni pravci u Zlatiborskom okrugu su većinom osposobljeni.

Zbog odrona na putu Ljubovija-Pecka saobraćaj se i dalje odvija jednom trakom, a nadležne službe su na terenu.

Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica su na terenu i nastaviće sa preventivnim obilascima terena i kritičnih tačaka na ugroženim područjima.

BONUS VIDEO:

ULICE I PUTEVI KAO REKE: Veliko nevreme u Loznici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

JELENA ĐOKOVIĆ ISKRENA: Ne mogu da tvrdim da smo mi primer uspešnog braka