PROMENA JE STIGLA I NEĆE VAM SE SVIDETI: Vremenska prognoza za sredu, 3. maj

Novosti online

03. 05. 2023. u 01:00

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod izdao je najnoviju vremensku prognozu za narednih sedam dana.

ПРОМЕНА ЈЕ СТИГЛА И НЕЋЕ ВАМ СЕ СВИДЕТИ: Временска прогноза за среду, 3. мај

Foto: D.B.

VREME U SRBIJI

Prema prognozi RHMZ-a, kiša se ujutro očekuje na jugu Srbije, a u toku dana povremeno i u ostalim krajevima. Posle podne ponegde kratkotrajni pljusak sa grmljavinom.

Najniža temperatura od 9 do 14, a najviša od 16 na jugu Srbije do 22 stepena na severu Vojvodine.

Vetar umeren i jak, na jugu Banata povremeno olujni, istočni i jugoistočni, posle podne i uveče u slabljenju, a u toku noći u skretanju na severni.

VREME U BEOGRADU

I u Beogradu sutra umereno do potpuno oblačno. Ujutro i pre podne suvo i vetrovito (uz umeren i jak istočni i jugoistočni vetar), a posle podne i uveče vetar će oslabiti uz kratkotrajnu kišu povremeno.

U toku noći skretanje vetra na severni. Najniža temperatura oko 14, a najviša oko 19 stepeni.

 

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 10. maja, u četvrtak (4. 5) umereno do potpuno oblačno, povremeno s kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom uz dnevnu temperaturu od 16 do 20 stepeni.

Od petka do kraja sedmice temperatura u porastu - maksimalne vrednosti od 20 do 25 stepeni, a uz smenu sunčanih i oblačnih intervala pojava kratkotrajne kiše ili pljuska u petak se očekuje u centralnim, istočnim i južnim predelima zemlje, u subotu tek ponegde u brdsko-planinskom području, a u nedelju, 7. maja, kada će pljuskovi biti praćeni grmljavinom i u ostalim delovima Srbije.

Nastavak promenljivog vremena i u drugoj sedmici maja, a od ponedeljka do kraja perioda, odnosno 10. maja, ponovo će duvati košava.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!