ČETVORO DECE, KUĆA, PA BRAK: Ministar Krkobabić gost na venčanju dobitnika kuće na selu u opštini Knić

E.B.T

28. 04. 2023. u 17:16

OVA naša Srbija, veoma lepa Srbija se brani na jedan jedini i najbolji način, a to je naseljavanjem praznih kuća i rađanjem dece. To je poručio ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, tokom današnje posete Šumadijskom okrugu i Kniću.

ЧЕТВОРО ДЕЦЕ, КУЋА,  ПА БРАК: Министар Кркобабић гост на венчању добитника куће на селу у општини Кнић

Ministarstvo za brigu o porodici

Osim obilaska okolnih sela, razgovora sa čelnim ljudima opštine i meštanima ovog kraja, današnja radna poseta bila je drugačija od prethodnih. Krkobabić je prisustvovao venčanju para koji je prošle godine, zahvaljujući programu ovog Ministarstva kupio kuću sa okućnicom u selu Rašković.

Snežana Milinković i Rade Čović, venčali su se danas u holu Doma kulture u Kniću u prisustvu ministra Krkobabića i predsednika Opštine Knić Srećka Ilića

- Dan za pamćenje, posle četvoro dece i mnogo godina ljubavi najzad je došlo na red i venčanje - izjavili su Čovići. - Sada imamo i svoj dom i zaista su nas lepo prihvatili u novoj sredini. Ovo je novi život za nas!

Nakon venčanja Krkobabić je posetio novi porodični dom mladenaca u koji su se prošle godine smestili sa svoje četvoro dece. U pitomo šumadijsko selo Rašković doselili su se iz okoline Sjenice gde su u dosta surovijoj klimi živeli u brojnoj zajednici sa članovima šire familije.

U knićkom selu pronašli su, kako sami kažu, srećniji i spokojniji život, u odnosu na područje Sjeničko-pešterske visoravni, gde su imali muke kada bi ih zimi zatrpali snežni smetovi.

- Ovde imamo uslove za lepo detinjstvo i normalno školovanje naše dece - rekla je Snežana. - Nastavili smo da se bavimo poljoprivredom i stočarstvom.Napravili smo pomoćne objekte, obezbedili mehanizaciju i sve što nam je potrebno da obrađujemo 15 hektara zemlje i gajimo 15 krava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)