NA SUĐENJU KANTARU: Veran Matić svedoči u Vranju

V.C.S.

24. 04. 2023. u 13:30

VERAN Matić, predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara, u četvrtak će svedočiti u procesu koji se vodi protiv Dejana Nikolića Kantara, u Vranju. Kako sam navodi, Matić će potvrditi da je čuo pretnje koje je Nikolić izgovorio na suđenju, 16. avgusta prošle godine, upućene Oliveri Vladković i Svetlani Ivanov iz "OK radija", kako će, ako ostane u pritvoru, "skršiti i Vranje i Beograd".

НА СУЂЕЊУ КАНТАРУ: Веран Матић сведочи у Врању

foto: J. Stojković

Matić će ići u Vranje iako mu je, prema proceni policije, kada je na prostoru tog grada ugrožena bezbedost i o njegovoj sigurnosti brine lokalna policija.

- Insistiraću na adekvatnoj zatvorskoj kazni, jer je to još jedna pretnja u nizu, počinjena za vreme suđenja za već učinjenu pretnju, zbog čega je osuđen na 14 meseci zatvora. Nadam se da će se i drugo suđenje za pretnje načelniku PU Vranje završiti osuđujućom presudom i zatvorskom kaznom. Utešno je da pravosudni sistem makar tu bude delotvoran i efikasan, kada već Tužilaštvo za organizovani kriminal nikako ne može da istraži meteorsko bogaćenje Dejana Nikolića Kantara - naveo je Matić.

Protiv Nikolića su se, inače, vodila tri sudska postupka zbog nasilničkog ponašanja, od čega je jedan okončan.

On se osvrnuo i na insinuacije da je "moćan na lokalu, u Vranju".

- Koliko sam moćan najbolje govori činjenica da je ceo grad bio izlepljen uvredljivim plakatom sa mojom fotografijom, kao svojevrsnom poternicom. I pored brze reakcije policije, uhapšeni su samo oni koji su lepili plakate, koji su, iako su priznali vezu sa Kantarovim klanom, posle saveta advokata, zaboravili srpski jezik (četiri Albanca su u pitanju), iako su normalno komunicirali na srpskom sa policijom. Svi su oslobođeni u dva suđenja na sudu u Vranju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024