U SUSRET najvećem pravoslavnom prazniku, pokušaćemo da razbijemo nedoumice oko toga kako je pravilno čestitati Uskrs odnosno Vaskrs.

Komentari (4)

Ljube

15.04.2023. 20:00

Пет дана слушам на тв програмима , читам по новинама ," ускрс" , е Србијо давно си ти прошлост , нити знамо бројеве побијених ,несталих ,нити како и шта нам се шта правилно пише и изговара , шта је наше да славимо ,а шта да жалимо , јели шта из наше историје или су нам усташе ,комунисти или нацисти одређивали , штампали ....

Zoran Petrović

15.04.2023. 21:01

Naśe druŝtvo je toliko odlepelo da u oĉi velikog petka rade kafiĉi , muzika se pusta. I sve je puno . Veseli i provodi se. Tako da mi trebamo prvo da počnemo od osnovnog. A to je poŝtovanje. U Srbiji toga viŝe nema ni prema Isusu koji je tog dana za nas proŝao golgotu. Zlo mi sami prizivamo. A spasilac ce nam okrenuti leđa.

Dragan

16.04.2023. 08:49

Kaže se Vaskrs ne Uskrs,jer niko ne kaže "Hristos uskrsnu"nego "Hristos Vaskrse ".Što se tiče toga da na Veliki petak rade kafići i pusta se muzika,ne zaboravite da je Srbija sekularna država i da postoji puno veroispovesti pa i ateista u Srbiji,tako da država mora biti jednaka prema svima...

Kazo

16.04.2023. 09:34

Nažalost nama mediji i lingvisti određuju i preporučuju Uskrs , to je kod katolika i kod njih ne može Vaskrs nikako pa makar ga ne slavili a mi Pravoslavni ko ovce Uskrs i onda se nađe neko " stručan " da kaže to je isto ! Ne dam svoj VASKRS pa nek ide glava !