POJAČANA KONTROLA TOKOM PRAZNIKA: Policija će posebno proveravati ove stvari

Tanjug

10. 04. 2023. u 15:55

SAOBRAĆAJNA policija sprovešće akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju u periodu od 13. do 16. aprila u cilju očuvanja bezbednosti saobraćaja na putevima Srbije tokom predstojećih uskršnjih praznika, kada se na svim važnijim putnim pravcima očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, saopštio je danas MUP.

ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА ТОКОМ ПРАЗНИКА: Полиција ће посебно проверавати ове ствари

G.Šljivić

Naglašavaju da će akcija biti usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilima.

Dodaju da zbog većeg broja motocikala i mopeda u saobraćaju, saobraćajna policija usmeriće aktivnosti i na otkrivanju prekršaja koje čine vozači ovih vozila.

Iz policije upozoravaju građane da u vreme vaskršnjih praznika u saobraćaju strada veći broj lica u odnosu na redovne okolnosti, a prošle godine u vreme ovih praznika u saobraćajnim nezgodama poginulo je šest, a povređena su 184 učesnika u saobraćaju.

Istakli su i da će u periodu od 17. do 23. aprila, u 30 evropskih zemalja koje su članice Evropske mreže saobraćajnih policija (ROADPOL), biti sprovedena međunarodna akcija usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine.

Kako su naveli, Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

Napomenuli su da će u cilju zaštite bezbednosti pešaka brzina biti merena i u zonama pešačkih prelaza.

U okviru ove akcije, u petak, 21. aprila, u vremenu od 00.00 do 24.00 časa, širom Evrope realizovaće se "Speed Marathon", tokom kog će na svim najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno u trajanju od 24 časa, piše u saopštenju MUP-a.

MUP apeluje na sve učesnike u saobraćaju da praznike proslave odgovorno i da poštovanjem saobraćajnih propisa daju direktan doprinos očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024