POGLEDAJTE – BORBENA OBUKA SRPSKIH RAKETAŠA: Pripadnici 250. raketne brigade VS na raketnim sistemima „kub“

Tanjug

30. 03. 2023. u 18:39

U REJONIMA mirnodopskih lokacija samohodnih diviziona 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva u toku je intenzivna obuka borbenih posluga na raketnim sistemima „kub“, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije.

ПОГЛЕДАЈТЕ – БОРБЕНА ОБУКА СРПСКИХ РАКЕТАША: Припадници 250. ракетне бригаде ВС на ракетним системима „куб“

Foto Vojska Srbije

Obuka se u jedinici realizuje u kontinuitetu, tokom cele godine, kako bi se obezbedio najviši nivo osposobljenosti profesionalnog sastava za realizaciju zadataka protivvazduhoplovne odbrane teritorije i snaga Vojske Srbije.

U ovom periodu primarno se uvežbavaju normirane taktičke radnje prilikom posedanja vatrenog položaja, prevođenja raketnih sistema u pripravnost za dejstvo, kao i postupci tokom neposredne pripreme i realizacije gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru, u skladu sa definisanim vremenskim standardima, budući da je brzina reakcije borbenih posluga od ključne važnosti za uspešnu realizaciju zadataka.

Ministarstvo dodaje da su u proces obuke uključene i avijacijske jedinice i snage za vazdušno osmatranje, javljanje i navođenje, kako bi uslovi za osposobljavanje bili što realističniji.

Raketni sistem PVO „kub“ namenjen je za uništavanje ciljeva u vazdušnom prostoru na malim i srednjim visinama, a odlikuje ga visoka mobilnost i mogućnost centralizovanog komandovanja i upravljanja vatrom na nivou diviziona.

U toku je modernizacija ovog sistema, kojom će se poboljšati njegova efikasnost i borbene mogućnosti, a time i unaprediti sposobnosti Vojske Srbije za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora, stoji u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (3)

ŠTA ĆE REĆI RUSI? Skandalozno izvinjenje reprezentativca Albanije koji je prostački vređao Srbiju