ČUVALI SU OTADŽBINU U NAJTEŽIM TRENUCIMA: Ministar Vučević obišao legendarnu 98. vazduhoplovnu brigadu (FOTO)

Novosti online

30. 03. 2023. u 14:21

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas 98. vazduhoplovnu brigadu na vojnom aerodromu "Morava".

ЧУВАЛИ СУ ОТАЏБИНУ У НАЈТЕЖИМ ТРЕНУЦИМА: Министар Вучевић обишао легендарну 98. ваздухопловну бригаду (ФОТО)

Foto: Instagram/milosvucevic_odbrana

Nakon obilaska ministar odbrane rekao je da je zadovoljan i ponosan, ali i svestan svih onih izazova sa kojima treba dalje da radimo i rekao da ćemo nastaviti sa osnaživanjem našeg vazduhoplovstva i naše vojske.

Ministar Vučević rekao je da je obilazak Raškog upravnog okruga započeo posetom 98. vazduhoplovnoj brigadi sa komandantom Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnikom Duškom Žarkovićem.

– U razgovoru sa pukovnikom Mrdakom, komandantom 98. vazduhoplovne brigade, i ostalim komandantima i komandirima ove slavne jedinice koja je uvek bila na visini zadatka i čuvala otadžbinu u onim najtežim i najodlučnijim trenucima, uverio sam se kakvo je stanje u 98. vazduhoplovnoj brigadi. Pre svega, razgovarali smo o onim problemima, pitanjima i izazovima sa kojima se Vojska Srbije, pa i ova brigada suočavaju, kao što su novi ljudi – piloti i avio-mehaničari, kao i o pitanjima nabavke nove opreme, novih letelica i infrastrukturnim zadacima koji su pred nama – istakao je ministar Vučević.

Ministar Vučević je naglasio da se uverio da je Vojska Srbije, 98. vazduhoplovna brigada i ceo vid Ratnog vazduhoplovstva i PVO zaista napredovao prethodnih godina i dobijao nešto što ranije Srbija nije imala.

– Krenulo se u pravom pravcu, uvodilo se savremeno naoružanje i vojna oprema, vidite i deo sredstava koji su ovde izloženi na taktičko-tehničkom zboru. Verujem da ćemo imati dobre vesti za Vojsku Srbije, rekao bih i za celu državu da će nam stići nova oprema, novo naoružanje i da će cela Vojska Srbije, Ratno vazduhoplovstvo i PVO, time i 98. vazduhoplovna brigada biti snažnija. A mi ćemo se truditi da stvaramo još bolje uslove, da imamo nove mlade pilote, nove avio-mehaničare, nove podoficire, nove vojnike, da završimo infrastukturne radove, da oprema koja je skupa, kvalitetna, ubojita bude čuvana u najboljim uslovima u infrastrukturi kakvu ona zaslužuje da ima. Zadovoljan sam i ponosan, a svestan svih onih izazova sa kojima treba dalje da radimo – zaključio je ministar Vučević.

Ministra Vučevića na vojnom aerodromu „Morava“ dočekao je komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, dok je komandant 98. vazduhoplovne brigade pukovnik Dragan Mrdak informisao ministra odbrane o stanju u jedinici i planiranim zadacima u narednom periodu.

Nakon referisanja prikazan je deo letačke obuke pripadnika 98. vazduhoplovne brigade, a potom je ministar Vučević obišao taktičko-tehnički zbor dela naoružanja i vojne opreme.

Tokom obilaska hangara prikazan je i rad na održavanju vazduhoplova gde se uverio o stepenu osposobljenosti ljudstva za održavanje svih vrsta vazduhoplova u brigadi. Nakon toga obišao je i novi hangar, čija je izgradnja u toku.

Obilasku je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Mile Jelić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (12)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...