BABA MARTA IZGUBILA ZUBE, STIGLA PROMENA: Prognoza vremena za četvrtak, 30. mart

Novosti online

30. 03. 2023. u 01:00

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za narednih sedam dana.

БАБА МАРТА ИЗГУБИЛА ЗУБЕ, СТИГЛА ПРОМЕНА: Прогноза времена за четвртак, 30. март

Foto: Tanjug/D.K.

VREME U SRBIJI

U Srbiji će vreme biti umereno oblačno i osetno toplije, sa temperaturama od minus dva do 21 stepen, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

Ujutru će na jugu i jugoistoku biti slab mraz, dok će pre podne na severu i zapadu, a od sredine dana i u ostalim krajevima biti umereno oblačno i osetno toplije vreme, krajem dana i tokom noći na severu i severoistoku mestimično sa kratkotrajnom kišom.

Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak, južnih pravaca, najniža temperatura od -2 do 6, a najviša od 15 do 21 stepen.

VREME U BEOGRADU

U Beogradu će biti umereno oblačno, krajem dana i u toku noći povremeno sa kišom.

Vetar slab i umeren, jugoistočni, najniža temperatura od 4 do 6, a najviša oko 19 stepeni.

VREME U NAREDNIM DANIMA

U narednih nedelju dana vreme će biti promenljivo oblačno i toplo, u petak uz umeren do jak zapadni i jugozapadni vetar, a uveće, noću i za dane vikenda nestabilno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom uz manji pad temperature i skretanje vetra na severozapadni. Na visokim planinama očekuje se sneg.

Od ponedeljka se očekuje zahlađenje u svim krajevima, a padavine će lokalno biti obilnije u zapadnim, centralnim, istočnim i južnim delovima zemlje.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZEMLJOTRES KOD NIKŠIĆA: Žarište locirano na dubini od 12 kilometara