MINISTARKA PRAVDE MAJA POPOVIĆ: Razgovarala sa potpredsednikom Evrodžasta o borbi protiv kriminala

Tanjug

23. 03. 2023. u 23:03

MINISTARKA pravde u Vladi Srbije Maja Popović poručila je danas u razgovoru sa potpredsednikom Evrodžasta (EUROJUST) Boštjanom Škrlecom, da Srbija i Evropska unija imaju iste ciljeve kad je reč o borbi protiv transnacionalnog kriminala.

МИНИСТАРКА ПРАВДЕ МАЈА ПОПОВИЋ: Разговарала са потпредседником Евроџаста о борби против криминала

Foto N. Fifić

Iz tog razloga, ukazano je na značaj kontinuirane saradnje državnih organa Republike Srbije i Evrodžasta u istragama i krivičnom gonjenju, a koja pokriva teritoriju Srbije i jedne ili više država članica Evropske unije, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Kako se navodi, istaknuta je takođe neophodnost intenzivne razmene informacija, dokaza i korisnih iskustava, u cilju efikasnog sprečavanja i borbe protiv složenih i teških oblika prekograničnog kriminala.

U razgovoru je naglašena potreba da države, koje predstavljaju prostor delovanja organizovanih kriminalnih grupa, razvijaju blisku i dinamičnu saradnju u suočavanju sa sadašnjim i budućim izazovima koje predstavlja teški kriminal, a posebno organizovani kriminal i terorizam.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KAKO JE GAGA UMALO DOBIO BATINE OD PAJE: Došao na snimanje pijan, jedga govori tekst... Vuisić bio prek, Bata Stojković se NIJE izvukao