KAD HITNA POMOĆ PROLAZI KROZ CRVENO: Održan prvi u nizu seminara povodom automatske detekcije prekršaja

V.C.S.

22. 03. 2023. u 16:25

U PROSTORIJAMA Zavoda za urgentnu medicinu Beograd, danas je održan prvi u nizu od pet seminara za vozače kola hitne pomoći. Otvaranju seminara prisustvovali su direktor Zavoda za urgentnu medicinu Beograd dr Goran Čolaković i v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović.

КАД ХИТНА ПОМОЋ ПРОЛАЗИ КРОЗ ЦРВЕНО: Одржан први у низу семинара поводом аутоматске детекције прекршаја

Agencija za bezbednost saobraćaja

Cilj seminara je, kako objašnjavaju u Agenciji za bezbednost saobraćaja, da pomognu u rešavanju problema koji su se pojavili sa automatskom detekcijom prekršaja, prilikom prolaska vozila hitne pomoći kroz crveno svetlo.

Takođe bi trebalo i da pojasne koje su procedure za odustajanje od pokretanja prekršajnog postupka ako je razlog za prekršaj bilo spašavanje života i očuvanje zdravlja pacijenata

Na seminarima se potencira i značaj bezbednog učestvovanja u saobraćaju ekipa hitne pomoći i važnost vezivanja sigurnosnog pojasa zbog sprečavanja ozbiljnijeg povređivanja ekipa usled saobraćajne nezgode. Otklanjaju se i nedoumice i različita tumačenja zakona.
Seminar će pohađati 370 vozača u Beogradu. On je besplatan i realizuje ga Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Upravom Saobraćajne policije MUP.

Predavači su Milan Ilić, savetnik direktora u Agenciji za bezbednost saobraćaja, i Vladan Nikolić, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

IBRAHIMOVIĆEV JELOVNIK: Kako Zlatan i u petoj deceniji izgleda kao mladić