PREVENCIJA NASILJA:U školama se obeležava dan prevencije protiv vršnjačkog nasilja

Lj.B.

22. 02. 2023. u 14:18

Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja pod nazivom „Dan roze majica“ obeležava se poslednje nedelje februara u osnovnim i srednjim školama, kao i u predškolskim ustanovama.

ПРЕВЕНЦИЈА НАСИЉА:У школама се обележава дан превенције против вршњачког насиља

Foto Shutterstock

- U obrazovno-vaspitnim ustanovama širom Srbije,  organizovane su preventivne aktivnosti na temu zaštite od nasilja i diskriminacije. Obeležavanje ovog dana ima za cilj promovisanje tolerancije, empatije, poštovanja različitosti, razvijanja saradnje i osnaživanje za nenasilno rešavanje konflikata. Važno je da svakoga dana ukazujemo na značaj prevencije i borbe protiv nasilja - izjavio je ministar prosvete Branko Ružić.

On je podsetio i da je Radna grupa za prevenciju i sprečavanje nasilja donela niz mera koje podrazumevaju promenu podzakonskih i zakonskih akata, kako bi se dodatno unapredio sistem za prevenciju i reagovanje na nasilje.
Ministarstvo prosvete u saradnji sa Zavodom za unapređivanja obrazovanja i vaspitanja, povodom nedelje borbe protiv vršnjačkog nasilja,  na Nacionalnom obrazovnom portalu pozvalo je danas zaposlene u školama da učestvuju u realizaciji  akreditovane onlajn obuke  Primena priručnika "Ka sigurnomi podsticajnom školskom okruženju".

Cilj obuke je da unaprede kapacitete ustanova obrazovanja i vaspitanja za primenu procedura u oblasti zaštite od nasilja i diskriminacije kao i da ponude resurse za preventivni rad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio