POGLEDAJTE - U ČAST LAZE KOSTIĆA: Najlepši stihovi jednog od najoriginalnijih pesnika među Srbima na Kuli Beograd (VIDEO)

Novosti online

12. 02. 2023. u 22:26 >> 22:42

MEDIJA fasada Kule Beograd, najviše zgrade u Srbiji i regionu, večeras je pulsirala u ritmu ljubavi i snova i u etar poslala najlepše kadrove posvećene legendarnom Lazi Kostiću, jednom od najoriginalnijih pesnika u srpskoj književnosti, čime je svečano obeležena godišnjica njegovog rođenja.

ПОГЛЕДАЈТЕ - У ЧАСТ ЛАЗЕ КОСТИЋА: Најлепши стихови једног од најоригиналнијих песника међу Србима на Кули Београд (ВИДЕО)

Foto printskrin

Osim što je bio advokat, novinar i poliglota koji je govorio čak sedam jezika, Laza Kostić ostao je upamćen i kao najupečatljiviji pesnik srpskog romantizma i tvorac brojnih književnih remek-dela, kao što su pesme „Među javom i med snom“ i „Santa Maria della Salute“, za koju se veruje da je najlepša ljubavna pesma napisana na srpskom jeziku.

Ovaj veliki romantičar i estetičar je među prvima prevodio i Šekspira, a njegov „Maksim Crnojević“ predstavlja jednu od najvećih tragedija srpske književnosti 19. veka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...