OBAVEŠTENJE FONDA RUSKE FEDERACIJE:Penzije mogu da se isplaćuju i u ruskim rubljama

Novosti online

01. 02. 2023. u 12:40

PENZIJE koje dolaze iz Ruske Federacije od sada će moći da se isplaćuju i u ruskim rubljama na bankovni račun otvoren van teritorije ove zemlje.

ОБАВЕШТЕЊЕ ФОНДА РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ:Пензије могу да се исплаћују и у руским рубљама

Foto Shutterstock

Penzijski fond Ruske Federacije može, na zahtev korisnika, obezbediti isplatu penzije i drugih davanja licima koja žive u inostranstvu u rubljama, na račun koji je otvorio korisnik ili njegov punomoćnik, pod uslovom da dostavi godišnja uverenja o životu.

Da bi se to ostvarilo, neophodno je da osiguranik proveri u kreditnoj organizaciji u mestu prebivališta da li ta organizacija ima mogućnost otvaranja računa u ruskim rubljama. Osiguranici ili njihovi zastupnici imaju pravo da podnesu ruskom penzijskom fondu originalni zahtev za isplatu čeka po utvrđenoj formi.

To podrazumeva prijavni formular koji se nalazi na sajtu kao i primer njegovog popunjavanja, u odeljku penzioneri - penzijsko osiguranje za lica koja žive u inostranstvu - Formulari i prijavni obrasci - prijava za dostavu penzije/prijava za dostavu penzije - primer popunjavanja).

Dostavljanje zahteva za ovakvu isplatu je lično, preko zastupnika, ili putem pošte i nije potrebna overa notara niti konzulata.

Neophodno je navođenje potpunih bankovnih podataka, dok zastupanje interesa građana ide na osnovu punomoćja ili njegove kopije, koja mora ba nude overena kod notara ili konzula institucija Ruske Federacije.

Svu dokumentaciju korisnici mogu dostaviti i preko Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina