VOZIO SA 3,78 PROMILA: Policija zaustavila vozača kod Uba - nije imao dozvolu

Novosti online

04. 01. 2023. u 13:35

TOKOM praznika iz saobraćaja je isključen 901 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 39 vozača koji su vozili pod dejstvom narkotika, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

ВОЗИО СА 3,78 ПРОМИЛА: Полиција зауставила возача код Уба - није имао дозволу

Foto: R. Šegrt

Tokom akcije pojačane kontrole 135 vozača zadržano je u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,2 promila alkohola u organizmu, a 24 vozača upravljala su vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, sa više od dva promila alkohola u organizmu.

Kod Uba pedesetšestogodišnji vozač zatečen je za volanom sa čak 3,78 promila alkohola u organizmu.

Policijskom kontrolom je utvrđeno i da je upravljao vozilom iako je imao zabranu upravljanja, a nije imao ni vozačku dozvolu jer mu je oduzeta u avgustu zbog kaznenih poena.

Policija je tokom praznika 128 vozača kaznila zbog nepropisnog preticanja, 280 vozača zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje, 1.133 vozača, odnosno putnika zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa i čak 3.104 vozača zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

Policijski službenici su presretačima zaustavili i isključili iz saobraćaja 10 vozača zbog ekstremnih prekoračenja brzine, među kojima su tri vozača koji su upravljali vozilom na auto-putevima brzinom većom od 250 kilometara na čas.

Uprava saobraćajne policije akciju će sprovoditi do 15. januara.  

BONUS VIDEO: (UZNEMIRUJUĆE) Prvi snimci sa mesta ubistva i samoubistva u Kikindi   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NOVI KRUG IDEJA: Kompanija Mozzart pokreće treći ciklus startap programa Univerzum