MUP SPREČIO TEŽE POSLEDICE NA "FRISTAJLERU": Pukovnik policije Igor Vasić o dešavanjima u novogodišnjoj noći

Tanjug

01. 01. 2023. u 13:06

ŠEF smene u Komandno-operativnom centru MUP-a Srbije pukovnik policije Igor Vasić rekao je danas da je policija tokom novogodišnje noći sprečila teže posledice delimičnog potonuća splava "Fristajler" na novobeogradskoj obali Save i da su dva maloletnika zadobila teže povrede šake usled eksplozije petardi.

МУП СПРЕЧИО ТЕЖЕ ПОСЛЕДИЦЕ НА ФРИСТАЈЛЕРУ: Пуковник полиције Игор Васић о дешавањима у новогодишњој ноћи

Foto: Š.Marović

- Voda je počela da prodire na splav "Fristajler" petnaestak minuta posle ponoći, a brzom intervencijom pripadnika Sektora za vanredne situacije sa Novog Beograda i Jedinice za bezbednost na rekama izbegnute su veće posledice. Sem materijalne štete, nije bilo povređenih i nastradalih, a u toku dana ćemo imati više detalja kada se završi uviđaj - rekao je Vasić.

Dodao je da su dvojica maloletnika zadobila teže povrede šake usled eksplozija petardi, zbog čega su jednom od njih amputirani prsti.

- Nešto pre ponoći, u Valjevu maloletnik star 15 godina zadobio je teške povrede šake od petarde, amputirana su mu tri prsta i jedan četrnaestogodšnjak je povređen od petarde u Mionici tridesetak minuta posle ponoći - precizirao je Vasić.

Ocenio je da je novogodišnja noć u Srbiji protekla nešto mirnije nego obično i dodao kako je bilo tuča, ali je policija brzo reagovala i podnela prekršajne prijave protiv izgrednika.

- Na samim trgovima gde je bilo organizovanih proslava i većeg preventivnog prisustva uniformisanih pripadnika MUP-a, nije bilo većih incidenata, osim alkoholisanosti zbog kojih je hitna pomoć intervenisala i prevozila te osobe na toksikologiju - rekao je Vasić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!