"ŽAO MI JE ŠTO NAS JE NAPUSTIO ČOVEK KOJI JE NADASVE VOLEO SRBIJU": Predsednik Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti Kertesa

Novosti onlajn

30. 12. 2022. u 10:35

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas saučešće porodici, prijateljima i stranačkim kolegama Mihalja Kertesa, koji je preminuo u 75. godini.

ЖАО МИ ЈЕ ШТО НАС ЈЕ НАПУСТИО ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ НАДАСВЕ ВОЛЕО СРБИЈУ: Председник Вучић упутио телеграм саучешћа поводом смрти Кертеса

Foto Tanjug

- Sa tugom sam primio vest o smrti Mihalja Kertesa, čoveka koji je nadasve voleo Srbiju i čije je političko delovanje obeležilo jednu od najtežih epoha u novijoj istoriji naše zemlje - naveo je Vučić.

Predsednik Srbije je napisao da je Kertes do kraja bio odan svojoj državi, "u vremenima velikih izazova, žestokih sankcija i pritisaka u kojima je na racionalan način trebalo voditi računa o zemlji i narodu".

- Mihalj je odgovorne funkcije obavljao ozbiljno i neumorno, na njemu svojstven temperamentan, vispren, a katkada i buntovan način - napisao je Vučić.

- Takav je bio i kada se suočavao sa brojnim optužbama, noseći se sa njima ponosno i srdačno, do kraja verujući u ideju kojoj je posvetio svoje javno delovanje - naveo je Vučić u telegramu saučešća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri