DOBAR glas daleko se čuje. Tako je i priča o Mesudu Keranoviću iz sela Osredak kod Cazina u Bosni i Hercegovini završila u medijima širom sveta. Mesud, koji je islamske veroispovesti, obnovio je nedavno srpsku pravoslavnu crkvu u svom selu. I tu ne želi da stane!

Komentari (22)

Laki

26.12.2022. 17:13

Е кад би се оваквим, а и узвратним дешавањима, давало више пажње у медијима, а мање фармама и задругама, где би нам крај био..

Andjelko

26.12.2022. 17:32

Nije teško biti čovek ,ako ima veliko srce i čistu dušu. Brate svaka ti čast, mnogi bi trebali da uče od tebe šta je ljudskost. Nek ti da Bog zdravlja i sreće, a i tvojoj porodici ti si ponos svih religija i naroda.Hvala ti što si Čovek, to je danas retka pojava. Brat Srbin Pravoslavne vere

Mama

26.12.2022. 19:58

@Andjelko - E to je to.Brat. Isti narod a nedace izmenile veru a a mocnici zavadili i zavladali.Zato uvite istoriju. Manje cete ubijati bracu.

Ndera

26.12.2022. 18:23

Da obnovi stare srpske grobove a sinovi i unuci tih koji su u te grobove ucinili su najzloglasniji zlocin ikada u evropu nad bosnjacima,cudo ovja sve je samo bosanac nije

Stid

26.12.2022. 19:01

Svaka cast Mesudu. Molimo Boga da se u ljudima probudi stid zbog onoga sto su njihovi sunarodnici radili i potisne mrznju zbog toga sta su njima drugi narodi radili. Bez tog ljudskog stida ne mozemo stadi pred drugog coveka, pred ogledalo i pred Boga. Ziv bio Mesude i ti i tvoja porodica. Trebamo se stideti jer svi zajedno nismo sacuvali onu zemlju kao da nije bila nasa.

Zdravko

26.12.2022. 20:20

Дјелимично је истина. Испада да Православни срби пореклом из тога села су потпуно занемарили свој светињу и своје гробље. Људом пореклом из Осретка, коних је највише у Аустралији, сакупљају новац и истога човјека плаћају, како за обнављање храма тако и за чишћење гробља. Његова куће је одмах до храма и црквену порти користи. Лепо је његово дело и неће пропасти, али, не ради џабе, или од себе, како новинари пишу.

Majevcanin

27.12.2022. 01:29

Ja imam dosta prijatelja iz toga kraja. Za vreme rata i posle rata sam pomagao te ljude koji su zaista dobri ljudi, braca i komsije. Mene ne cudi da je Mesud radio dobar posao i dobro delo svojim komsijama. Ovo je primer koji mi treba da sledujemo kao ljudi, ne kao manijaci. Cestitam na primeru. Hvala i njemu i njegovoj porodici i svima koji misle i rade kao sto on radi. Najvaznije je biti covjek, ili, "budimo ljudi", kako je rekao sveti Patrijarh Pavle.

Aca

27.12.2022. 06:53

Svaka cast kad sam video cecene kako se bore sa prvoslavce za pravdu sve vise verujem da postoje posteni muslimani hvala ti na obnovi crkve bog da te cuva

micko

27.12.2022. 08:35

Tamo Srba više nema ni u promilima !!!! Iz tog područja su najpoznatije GAREVICE za koje većina ni čula nije, a tu je pobijeno oko 20 iljada Srba koji su zavedeni ko jugosloveni ... a da pri rvati nisu ubijali rvate a ni šavbe jih nisu ubijale a isto to važi i za muslimane pa onda nek se neko upita zašto i kud nestaše jugosloveni a da većina Srba o tome ne zna ništa!

Realan

27.12.2022. 14:57

Ma ovaj je srpskog porijekla, nimalo me to ne čudi. Svaka mu čast, samo trško je ispraviti sve greške koje su njegovi predci počinili. Trebalo bi svi slični njemu ovo isto ds urade.