OD DANAS DIREKTAN LET ZA KINU: Premijerka Ana Brnabić ispratila let za Tjenđin (FOTO, VIDEO)

A.B.

09. 12. 2022. u 11:12

JAT pre 22 godine, a od danas "Er Srbija" leti direktno do Kine.

ОД ДАНАС ДИРЕКТАН ЛЕТ ЗА КИНУ: Премијерка Ана Брнабић испратила лет за Тјенђин (ФОТО, ВИДЕО)

Foto: P. Milošević

Putnici će ubuduće moći jednom nedeljno, petkom, da iz Beograda stignu u Tjenđin i vrate se nedeljom u srpsku prestonicu. 

Foto: P. Milošević

Prvi let ispratili su danas premijerka Ana Brnabić, ambasadorka Kine Čen Bo, ministar saobraćaja Goran Vesić. "Erbas 330" kreće u 14.10. Zbog komplikovanih kovid procedura tamo je do povratka.

- Ovo je praktično direktan let do Pekinga, jer je brzim vozom od aerodroma samo 30 minuta. Ovaj let će ojačati privredne veze. Dovešće još investitora, ali i turista - rekla je premijerka.

Foto: P. Milošević

Pre korone, 2019. u Srbiji je boravilo 145.000 gostiju iz te zemlje. Naš sledeći prioritet je potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini sa Kinom. Tada će nebo biti granica za našu privredu.

Tjenđin je 117 kilometara udaljen od Pekinga, ali se ta razdaljina prelazi za svega pola sata. S druge strane, let traje 10 časova kada se leti u Kinu, a 12 sati u povratku.

Foto: P. Milošević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MIG NADLEĆE PEŠTER: Sve je spremno za silovit završetak Vihora 2024 (VIDEO)