VOJSKA SRBIJE POMAŽE GRAĐANIMA: Zajedno u odbrani od poplava (FOTO)

Novosti online

21. 11. 2022. u 17:12

VOJSKA Srbije je, po naredbi vrhovnog komandanta i predsednika Republike Aleksandra Vučića, među prvima pružila pomoć ugroženom stanovništvu u odbrani od poplava izazvanih obilnim padavinama i izlivanjem reka u Raškom okrugu.

ВОЈСКА СРБИЈЕ ПОМАЖЕ ГРАЂАНИМА: Заједно у одбрани од поплава (ФОТО)

Foto Vojska Srbije

Nakon jučerašnjeg angažovanja na zaštiti rečnog bedema od izlivanja reke Jošanice u Novom Pazaru, pripadnici Vojske Srbije danas su angažovani na ojačavanju nasipa na obali Ibra u Raški, kao i na snabdevanju stanovništva pijaćom vodom u pojedinim delovima Novog Pazara.

Snage Vojske Srbije u ugroženim područjima nalaze se u pripravnosti i, u slučaju potrebe i na zahtev lokalnih štabova za vanredne situacije, spremne su da u najkraćem periodu reaguju i pomognu građanima u odbrani od poplava angažovanjem ljudstva i mehanizacije.

Pripadnici Vojske Srbije i na ovaj način pokazuju da su uvek u službi građana, ne samo kada je reč o odbrani zemlje, već i kada treba pomoći najugroženijima.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!