Nikada nije bilo lakše odabrati originalni poklon… ili teže?

Novosti online

24. 10. 2022. u 06:30

U KUPOVINI poklona mnogi uživaju, drugi pak gledaju, ako mogu, da je preusmere na nekog drugog ko bi to obavio umesto njega.

Никада није било лакше одабрати оригинални поклон… или теже?

Foto: Profimedia

Ni jedno ni drugo ne čudi, ali činjenica je da se kupovina poklona ne može izbeći. Danas kao da nije dovoljno da se kupi takoreći običan poklon, mali znak pažnje, već to mora biti nešto originalno i nesvakidašnje. Ali avaj! Nisu svi ni tako domišljati i originalni, a neki su pak previše racionalni i nemaštoviti. Međutim, ako samo malo zagrebete, videćete da je toliko ideja za poklon da ih je nemoguće ni sve sagledati.

Kupovina poklona i onlajn

Onlajn kupovina stvar, pa i poklona, postala je popularna i široko rasprostranjena. Kupovina iz fotelje se em više isplati po pitanju vremena, ponekad i novca, em se preko interneta može pronaći toliko toga čega nema u radnjama. Govorimo naravno o onima koji svoje proizvode ili rukotvorine nude isključivo preko društvenih mreža. E to je prava rupa bez dna, gde nema šta ne može da se nađe.

Od gedžeta se vrlo često traži volan za pc

Osim u gejmerskim prodavnicama, ovaj popularni dodatak za igranje igrica može se naći i onlajn. To je sigurno dobar poklon ukoliko je osoba koja voli igrice - obično deca, i nešto starija deca (čitaj: muškaci), a jeste nešto što se povezuje sa slobodnim vremenom i razbibrigom. Dobra strana onlajn kupovine je isporuka na kućnu adresu koja, kada su u pitanju ovakvi malo skuplji pokloni kao što je volan za pc, uglavnom bude besplatna.

Za nešto iskusnije - prodaja vina u specijalizovanim radnjama

Kada ne znate šta da izaberete kao poklon, ili ste u situaciji da mislite da taj kome upućujete poklon ima sve, uvek je dobar izbor da poklon bude neko dobro piće, recimo, vino. Naravno, i kada je u pitanju neko ko je vinoljubac, s tim što je tu zadatak teži. Prodaja vina je vrlo popularna – jer je to poklon koji je prigodan za svaku priliku, takoreći univerzalan. Zato je upravo i sve više specijalizovanih radnji u kojima se može doći do neobičnih vina, koja se ne mogu kupiti u svakom marketu, al ii nekih drugih stvari kao što su poslastice.

Prodaja parfema ubedljivo dominantna u kupovinama poklona

Kad muškarac ne zna šta da kupi ženi, a i obrnuto, tu je dobri stari parfem. Ne postoji onaj ko parfeme ne voli, postoje samo oni izrazito zahtevni kada su mirisne note u pitanju. Ali i tu ima jedan kec u rukavu – ono što ama baš svi vole jesu parfemi poznatih proizvođača koji su ili klasici ili noviteti.

S druge strane, najbolje je ako na vreme i neprimetno ispitate onoga kome nameravate kupiti poklon – koji mu/joj je omiljeni parfem, omiljena nota ili pak omiljeni brend. Prodaja parfema je delatnost koja je svuda zastupljena, pa nema prepreka u potrazi za onim pravim. Mnogi otpisuju parfeme kao potpuno neoriginalni poklon, ali ako njemu dodate neku simboliku ili pridodate neku sitnicu koja govori o tome koliko tog nekog poznajete, parfem može biti poklon koji će se sa oduševljenjem prihvatiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)