OBUKA ŠPANSKIH VOJNIKA U KRUŠEVCU: Vojska Srbije realizuje obuku u Centru ABHO

Tanjug

20. 10. 2022. u 18:00

OBUKA pripadnika oružanih snaga Španije u radu sa realnim toksičnim hemikalijama realizuje se u Centru atomsko-biološko-hemijske odbrane (ABHO) Vojske Srbije u Kruševcu.

ОБУКА ШПАНСКИХ ВОЈНИКА У КРУШЕВЦУ: Војска Србије реализује обуку у Центру АБХО

Foto: Novosti

Obuku izvode sertifikovani instruktori iz Centra ABHO, koji će tokom petodnevnog usavršavanja polaznicima preneti znanja o toksičnim hemikalijama, merama zaštite na radu i osposobiti ih za rad sa ovim supstancama.

U skladu s programom obučavanja, uvežbavati rad patrola atomsko-biološko-hemijske službe na izviđanju kontaminiranog zemljišta i objekata.

Baviće se i hemijskom detekcijom i dekontaminacijom naoružanja i opreme, kao i pružanjem medicinske pomoći u slučaju kontakta sa toksičnim hemikalijama.

Obuka pripadnika stranih oružanih snaga u Centru ABHO odvija se od 2016. godine na osnovu tehničkih aranžmana sa partnerskim zemljama.

Uspešna realizacija različitih oblika obuke i veliko međunarodno interesovanje za usavršavanje u našem centru predstavljaju najbolju potvrdu kvaliteta obuke u Vojsci Srbije i stručnosti našeg kadra u oblasti atomsko-biološko-hemijske odbrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)