CICINI MELEMI ZATEŽU I BORE: Tražene prirodne kreme iz Despotovca - ona ih pravi potpuno prirodne

Zorica Gligorijević

04. 09. 2022. u 13:00

MEĐU brojnim izlagačima domaćih proizvoda iz cele Srbije tokom "Dana druženja" u Gradskom parku u Despotovcu, izdvajao se štand Danke Stanisavljević Cice (62) iz ovog grada, jer su apsolutno prirodni.

ЦИЦИНИ МЕЛЕМИ ЗАТЕЖУ И БОРЕ: Тражене природне креме из Деспотовца - она их прави потпуно природне

Foto: Z. Gligorijević

Kreme za lice i negu kože, melemi za pete, za opekotine, kao i protiv hemoroida, oteklina i proširenih vena, dezodoransi, biljna ulja i balzam za usne, pravljeni su od pčelinjeg voska i meda sa Homolja, matičnog soka organski gajene aronije iz Vitanca i u nerafinisanom suncokretovom ulju domaćeg proizvođača.

Lekovite biljke, lavanda, žalfija, kamilica, zova i kantarion, ručno su brane i svaka je ručno tretirana. Sve to ove proizvode čini jedinstvenim u Pomoravskom okrugu i šire.

- Prihvatila sam predlog kćerke Aleksandre Branković, koja je farmaceut, da udružimo moje iskustvo i poznavanje tradicionalnih recepata i njeno iz farmaceutske industrije i da napravimo nešto dobro i korisno, bez veštačkih konzervanasa, emulgatora ili drugih aditiva. Aleksandra radi recepture i proizvodi preparate, koje smo nazvali po mom nadimku, a ja ih pakujem, lepim etikete i prodajem. Ja sam mama koja "duva u leđa" - kaže Danka i dodaje da njih dve ove prirodne preparate izrađuju godinu i po dana.

Najtraženiji su melem protiv opektina i krema za lice koja sadrži prirodni vosak, med i razne biljke potopljene određeno vreme u nerafinisano ulje, koje nije prošlo nijedan hemijski proces. Aronija, prirodni antioksidans, ima efekat zatezanja, pa je odlična protiv bora, a koža dobija ono što joj je neophodno - hranu i vlagu, pa koža postaje baršunasta.

- Na ovaj način se vraćamo prirodi, kojoj dugujemo veliku zahvalnost. Najveća pohvala za naše proizvode je kad se kupac vrati ili kada pozove i kaže da je proizvod izuzetan - veli Danka i dodaje da se nijedna njihova krema ne greje, niti se topi čak ni na 40 stepeni.

POHVALE

- NEDAVNO me je pozvala žena koja je koristila melem za pete i rekla da je posle drugog mazanja dobila efekat koji nije imala ni sa jednim drugim preparatom koji je koristila mnogo duže - veli Danka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)