TRI MEDALJE ZA SRPSKE UČENIKE: Uspeh naše ekipe na juniorskoj balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Rumuniji

V.N.

04. 09. 2022. u 06:15

NA Juniorskoj balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Rumuniji srpski učenici osvojili su srebrnu i dve bronzane medalje.

ТРИ МЕДАЉЕ ЗА СРПСКЕ УЧЕНИКЕ: Успех наше екипе на јуниорској балканској информатичкој олимпијади у Румунији

Foto Društvo matematičara Srbije

Srebro je osvojio učenik prvog razreda Matematičke gimnazije u Beogradu Vojislav Andrić, dok su "bronzani" Jovan Kulezić, učenik osmog razreda OŠ "Anta Bogićević" u Loznici i Stefan Šebez, đak osmog razreda gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu, prenosi RTS.

Kako se navodi, pohvalnicu je dobio Konstantin Pašić, učenik osmog razreda OŠ "Banović Strahinja" u Beogradu.

Juniorska balkanska informatička olimpijada održana je u gradu Dorohoj u Rumuniji od 29. avgusta do 3. septembra, a učestvovalo je 47 takmičara iz 12 zemalja.

Četvoročlana ekipa Srbije odabrana je na osnovu niza takmičenja ovogodišnjeg ciklusa u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete.

Kako se dodaje, Vojislav Andrić je upisao drugi razred, Jovan Kulezić i Stefan Šebez prvi razred Matematičke gimnazije u Beogradu, dok Konstantin Pašić sada pohađa prvi razred Računarske gimnazije u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...