ČETIRI UPOZORENJA RHMZ: Red vrućine, red olujnog vetra, grada i pljuskova

Novosti online

28. 07. 2022. u 15:32

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod upozorio je na visoke temperature na području Srbije, ali i vremenske nepogode.

ЧЕТИРИ УПОЗОРЕЊА РХМЗ: Ред врућине, ред олујног ветра, града и пљускова

Foto: Novosti

U celoj zemlji sutra, a u subotu na istoku i jugu biće veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 34 do 36 stepeni.

- U petak (29. 7) u celoj zemlji, a u subotu (30. 7) na istoku i jugu veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 34 do 36°S, a u Beogradu u petak oko 35°S - stoji u upozorenju.

Takođe, u subotu se lokalno očekuje i pojava pljuskova.

- U subotu (30. 7) lokalno se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode: obilni pljuskovi sa grmljavinom, grad, jak i olujni zapadni i severozapadni vetar - navodi se na sajtu RHMZ-a.

Slično vreme očekuje se i u Beogradu.

- U subotu (30. 7) posle podne i uveče u pojedinim delovima grada lokalno su moguće kratkotrajne vremenske nepogode: obilni pljuskovi sa grmljavinom, grad, jak i olujni zapadni i severozapadni vetar - stoji u drugom upozorenju na nepogode.

RHMZ je izdao i hidrološko upozorenje.

- Na Dunavu, kao i na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Jadru, Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici, Toplici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95% obezbeđenosti (biološkom minimumu) - upozoreno je.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna