PATRIJARH PORFIRIJE U TUZLANSKOM HRAMU Počelo služenje Svete Arhijerejske liturgije (FOTO/VIDEO)

V. M.

26. 06. 2022. u 09:11

PATRIJARH srpski Porfirije došao je u hram Uspenja Presvete Bogorodice u Tuzli u kom će da služi Svetu Arhijerejsku liturgiju povodom 140 godina od osvećenja ovog hrama.

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ У ТУЗЛАНСКОМ ХРАМУ Почело служење Свете Архијерејске литургије (ФОТО/ВИДЕО)

foto: V. Mitrić

Patrjarhu srpskom sasluživaće episkop zvorničko-tuzlanski Fotije, episkop valjevski Isihije, episkop toplički Jerotej, episkop mohački Damaskin, episkop bački Irinej, episkop gornjokarlovački Gerasim, episkop osječko poljski i baranjski Heruvim i episkop hvostanski Justin.

Zajedno sa brojnim vernicima molitvenom skupu prisustvuje gradonačelnik gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, načelnik Ugljevika Vasilije Perić, ministar bez portfelja u Vladi Srbije Nenad Popović kao i drugi brojni gosti.

Vasilije Perić zamenik predsednika Eparhijskog upravnog odbora Eparhije tuzlanske, rekao je da poseta patrijarha donosi veliku duhovnu radost i sreću.

Hram blista u punom sjaju kao i prateća zdanja koja su sređena maksimalno zalaganjem ranijeg episkopa Vasilija Kačavende koji je ovde stolovao do početka rata.

Na svečanost u Tuzli stigli su vernici sa svih srpskih strana.

Bivši Tuzlak akademik Drago Mirković kaže da je reč o događaju za pamćenje jer se naš rod sabrao na najlepši način oko svoga hrama i svog duhovnog roditelja patrijarha Porfirija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!