HITNO UPOZORENJE RHMZ, UPALJEN METEOALARM: Stiže jako nevreme, moguća lokalna izlivanja reka

Novosti online

10. 06. 2022. u 07:41

U Srbiji će danas biti promenljivo i nestabilno vreme, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ, УПАЉЕН МЕТЕОАЛАРМ: Стиже јако невреме, могућа локална изливања река

Foto: D.B.

Jutarnja temperatura od 12 do 17 stepeni, a najviša dnevna od 22 do 26 stepeni. Vetar slab i umeren, na severu povremeno i jak, severni i severoistočni.

Foto: Printscreen RHMZ

Zbog očekivanih vremenskih neprilika, danas je na snazi meteoalarm za celu Srbiju, a u većini mesta obojen je narandžasto, što znači da vreme može biti opasno.

Prvo se odnosi na vremenske nepogode i upozorava da će pljuskovi i grmljavine koji se očekuju danas i sutra lokalno biti praćeni gradom, jakim vetrom i većom količinom padavina za kratko vreme, pa se ponegde očekuje od 30 do 50 mm kiše za 24 č, a lokalno i više.

Foto: Printscreen RHMZ

Drugo upozorenje je hidrološko i upozorava da se tokom 11. i 12. juna umereni i veći porasti vodostaja očekuju na Zapadnoj Moravi, Bjelici, Moravici, Đetinji, Ibru, na Južnoj Moravi sa pritokama, na Jadru, Ljuboviđi i Kolubari sa pritokama bez prevazilaženja upozoravajućih nivoa. Na manjim bujičnim vodotocima na ovim područjima moguća su kratkotrajna lokalna izlivanja.

BONUS VIDEO: KIŠA LILA KAO IZ KABLA: Jako nevreme u Trsteniku, voda ušla u kuće

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

Donorstvo je herojstvo