BEOGRAĐANINA (65), penzionisanog vojnog sudiju, majora, hrvatska policija uhapsila je 6. juna na graničnom prelazu "Tovarnik", zbog sumnji na ratni zločin protiv ratnih zarobljenika. Nekadašnji sudija Vojnog suda u Beogradu, poreklom iz Like, uhapšen je u prisustvu sina, kada su kolima krenuli da obiđu obnovljeno porodično imanje, potvrdio je za "Novosti" Savo Štrbac iz "Veritasa".

Desimir

10.06.2022. 10:14

Desimir hrvatska je nato drzava i evropskoj uniji oni su zasticeni kao beli medvedi imaju jaka ledja americko engleska a i briselska nato demokratija ih podrzavaju pravde i prava nepostoje za srbe iz Hrvatske kao ni kosovske srbe isti scenario mogu da hapse koga hoce zrtve koje su se branile proterane sada hapse nevine ljude da bi opravdali zlocine a sebe prestavili da su upravu bili haske optuznice sve vam je jasno. srpski sudije pravnici istoričari se bave mednjunarodnim pravom koje vise nepostoji samo zub za zub

Djordije Cvarkov

10.06.2022. 11:14

Sta radi nase tuzilastvo? Samo kontramere, hrvatska vlast razume samo jezik sile i represije, a toliko je imamo na raspolaganju. Podici optuznice protiv svakog Hrvata za kojeg imamo dokaze i svedoke.

Pavle

10.06.2022. 17:35

U Sremskoj Mitrovici živim više od 6 decenija. U ovom gradu nikada nije postojao logor, osim onog u kojem su ustaše, za vreme NDH, ubile 7950 ljudi, koje su zverski mučili, bacali žive u jame sa živim krečom i da ne nabrajam više. U spomen na te žrtve posle 2. svetskog rata podignuto je spomen-groblje, na kojem je sahranjen i veliki Sava Šumanović, koji je zverski mučen samo zato što je bio Srbin. Na tri kamene ploče uklesan je tekst Dobrice Ćosića: Ovde su Nemci i ustaše od 1941. do 1944. godine ubili 7.950 ljudi i žena. Ovde su izmučene ljude i žene po kiši i snegu gole i bose bajonetima terali da sami sebi iskopaju raku. Ovde su ranjene krečom polivali i žive zakopavali. Ovde su mučenici u smrti čekali spas. Ovde su nad rakama pred bajonetima i mitraljezima pevajući ginuli ljudi. Bili su patrioti Komunisti Borci. Bili su ljudi. Bili su i jesu sloboda, bratstvo naroda i naše dostojanstvo Mogli bi da pričamo i o Tomićevim "dobrim delima" u mitrovačkoj bolnici . U tu istu Mitrovicu pred kraj rata, nastanjene su udovice i deca poginulih ustaša iz Bosne i Hrvatske čiji potomci i danas ovde žive.