OGLASIO SE DIREKTOR USTANOVE: Šta se dešava sa štićenicima Dečjeg sela koji su pronađeni juče

Lj. P.

03. 06. 2022. u 11:37

ČETVORO štićenika Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici, koji su samovoljno napustili ustanovu 30. maja, posle trodnevne potrage pronađeni su živi i zdravi u četvrtak u Beogradu i Leskovcu i kasno sinoć su ih vaspitači doveli u ovu ustanovu.

ОГЛАСИО СЕ ДИРЕКТОР УСТАНОВЕ: Шта се дешава са штићеницима Дечјег села који су пронађени јуче

Lj.P.

U Beogradu je pronađena devojčica J. Š. (14), dok su preostalih troje, njene vršnjakinje A. D. i M. D. i devetnaestogodišnji S. T. pronađeni u Leskovcu.

Mirko Jankelić, direktor ove ustanove koja brine o deci bez roditeljskog staranja, za „Novosti“ je izjavio da su štićenici u posleponoćnim satima u pratnji vaspitača dovedeni u Selo, i da su emotivno reagovali, ali da je najvažnije da su dobro.

- Kratko smo porazgovarali sa njima, kako im je bilo tri dana koja su bili odustni i da li im je potrebna neka zdravstvena zaštita – kaže Jankelić. - Narednih dana ćemo razgovarati sa njima, da vidimo šta je razlog njihovog samovoljnog odlaska iz Sela.

Prema njegovim rečima, treba detaljno preispitati sve, da se vidi koliko mogu da se prepoznaju dečje potrebe i koliko se može odgovoriti na njih i šta je to što je decu navelo na ovakvu avanturu.

Tri maloletnice i jedan devetnaestogodišnji štićenik su 30. maja uveče posle 21 sat samovoljno napustili Selo, ponevši svoje stvari spakovane u rančeve i džeparac. Čim su vaspitači primetili njihov nestanak, odmah su obavestili policiju i nadležne službe i krenulo se u potragu za njima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

U NEDELJU SNEG: Evo u kojim delovima Srbije će drugog dana vikenda pasti 20 centimetara snežnog pokrivača