TRI I PO MESECA NEMA MATEJA: Nenad Periš o nestalom sinu - Kada plačem, osećam da sam mu bliže (FOTO)

Novosti online

11. 04. 2022. u 23:35

ČEKAM istinu i živim za istinu, kakva god da je. Ništa me drugo ne zanima. Ne živim od želje da ga pronađem, živim od želje da saznam istinu. Istina, kakva god da je, je ono što mi može dati mira.

ТРИ И ПО МЕСЕЦА НЕМА МАТЕЈА: Ненад Периш о несталом сину - Када плачем, осећам да сам му ближе (ФОТО)

Foto: ATA images

Ovako priča Nenad Periš, otac 28-godišnjeg Mateja Periša, nestalog u noći između 30. i 31. decembra prošle godine u Beogradu.

- Čim sam čuo strašnu vest o nestanku, ukrcao sam se u prvi avion za Beograd i otputovao tamo da što pre pronađem sina i da pomognem srpskoj policiji. Pitate me da li sam mislio da ćemo se Matej i ja vratiti zajedno u Split. Verujte mi, nisam znao koliko će sve to trajati - pričao je Nenad.

Sto dana, s jedne strane, očekivanja i nade, a sa druge strepnja i strah ostavili su traga u životu porodice Periš.

- Živimo zato što moramo da živimo za našeg Mateja. Ja sam lično dobar, iz trenutka u trenutak. Ljudi smo, čovek plače, pa ja plačem. I moram da kažem da kada plačem, osećam se nekako bliže svom Meteju. Kada se molim Bogu i ja sam mu nekako bliži, vera mi mnogo pomaže da ostanem miran, sa nogama čvrsto na zemlji i da trezveno razmišljam.

- Za ovih 100 dana ni jedan dan nisam popio nijedno sredstvo za smirenje, jer sam to dužan Mateju. Dugujem mu to što moram da ostanem trezan, ne bežim ni od kakve situacije i suočavam se sa svime - rekao je.

Istraga je još u toku

- U protekla dva dana čuo sam se dva puta sa ljudima iz MUP-a Srbije koji rade na istrazi. Dajem im informacije koje saznajem u kontaktima sa ljudima, bilo ovde u Hrvatskoj ili u Srbiji - rekao je Nenad Periš.

Nenad je našao snagu u veri i svestan je da mora da prihvati svoj život.

- Nikada više neće biti isti život. Međutim, ono što mi je važno jeste činjenica da moram da prihvatim život onakvim kakav jeste i da moram da nastavim da živim racionalno, ne bežeći od činjenice da Meteja nema. Ono što mi je važno jeste da upoznajem sebe u ovim teškim vremenima, sve ovo je put koji je počeo u Beogradu i na tom putu moram da budem podrška svojoj porodici, svima onima kojima nedostaje Matej.

- Desilo se ono što se desilo, a ja moram da dam sve od sebe da ne pogrešim, jer moram da budem podrška svojoj porodici. Nijednom od njih nije lako bez Mateja, svako to doživljava na svoj način. Moj osmeh više nikada neće biti isti, jer se rastanak, i mislim da je privremen, desio, ali moram da nastavim da živim - dodaje on.

Matej u mislima i kad legne i kada se probudi

Rekao je da svake noći leži u mislima sa Metjuom i da se ujutru budi sa njima.

- Tako je najbolje, toliko sam mu blizak. Ipak, moram da nastavim da živim, što je moguće normalnije. Vratio sam se na posao, radim i srećan sam kada uradim nešto dobro - rekao je Periš.

Nenad Periš se po povratku u Split ponovo susreo sa Matejevim prijateljima sa kojima je njegov sin bio u Beogradu.

- Mnogo im je teško. Ovaj naš poslednji susret bio je pun emocija. Bilo je i suza. Ponovo smo zajedno prošli kroz taj „košmar“ i oni, kao i ja, nemaju odgovor šta se desilo. Svi očekujemo da će se nešto desiti. Svi mi nešto očekujemo, a u isto vreme moramo da nastavimo da živimo. Moramo da živimo bez sina, brata, prijatelja, a verujte da nije lako - rekao je Nenad Periš.

BONUS VIDEO - Rekonstrukcija kretanja Mateje Periša u noći nestanka

(ALo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)