"MERIDIAN NAM OMOGUĆAVA DA LAKŠE ŽIVIMO": Domaća kompanija poklonima iznenadila porodilje širom Srbije

Promo

10. 03. 2022. u 18:00

SA reči na dela. Tako bi se ukratko, uoči još jednog obeželavanja Međunarodnog dana žena, moglo opisati šta za kompaniju Meridian znači društvena odgovornost.

МЕРИДИАН НАМ ОМОГУЋАВА ДА ЛАКШЕ ЖИВИМО: Домаћа компанија поклонима изненадила породиље широм Србије

Foto: Promo

Ove godine, osmomatrovska kampanja podrške ženama u organizaciji lidera u industriji igara na sreću u znaku je obilaska i donacija porodilištima širom Srbije. To je nastavak serije donacija i humanitarnih akcija kojima Meridian već godinama doprinosi još boljim uslovima rada za zdravstvene radnike širom zemlje. Posebno onih koji, u uslovima pandemije, u porodilištima vode brigu o majkama i mališanima koji tek dolaze na svet.

Tako su vredne donacije ovoga puta stigle i u Kliniku za ginekologiju i akušerstvo KC Vojvodine u Novom Sadu, Ginekološko – akušersku kliniku Nišu, kao i Porodilište u Višegradskoj ulici u Beogradu.

- U ime Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCV, zahvaljujemo se kompaniji Meridian na poklonima za sve mame koje su se porodile 8. marta. Naša ustanova pokriva celu teritoriju AP  Vojvodine, a važno je istaći da od početka pandemije pružamo posebnu negu i kovid pozitivnim trudnicama. Zanimljiv podatak je da se prethodne godine rodilo oko 100 više dečaka nego devojčica i da imamo oko 150 porođaja više u odnosu na 2020. godinu – istakla je glavna sestra Marija Karadeglija.

Značaj ove donacije posebno je istakao direktor klinike za ginekologiju i akušerstvo KC Niš.

- Donacije kompanije Meridian nisu novost za Niš, ali su ovog puta organizovane divnim povodom, za Dan žena i za najlepši, ali i najzahtevniji period nakon izlaska iz prodilišta. Svim ženama poželeo bih srećan praznik i nadam se da će u što skorijoj budućnosti biti još više kompanija i pojedinaca dobre volje, kao što je kompanija Meridian koja uvek izlazi u susret i omogućava nam da lepše i lakše živimo – rekao je Doc. dr Dejan Mitić.

Ispred kompanije Meridian obratio se i šef marketinga, koji je podsetio na važnost današnjeg praznika.

- Naša kompanija duži niz godina sprovodi osmomartovske akcije podrške devojkama, ženama i majkama, a ono što nas posebno čini ponosnim jeste da su ove aktivnosti u Meridianu prerasle u čitavu kampanju podizanja sveti o rodnoj ravnopravnosti i sprečavanju bilo kog vida rodno motivisanog nasilja. Slobodno mogu reći da je u Meridianu 8. mart svakoga dana, a to se pre svega vidi kroz institucionalnu podršku našim koleginicama, i činjenicu da su sa više od 65% zastupljene u našem top menadžmentu - rekao je Damjan Stamenković.

DVE TREĆINE MENADžMENTA MERIDIANA ČINE ŽENE

U kompaniji više od polovine top menadžmenta čine dame, ravnomerno zastupljene u svim sektorima poslovanja – ljudski resursi, marketing, retail mreža i razvoj softvera. Time kompanija sopstvenim primerom i modelom poslovanja pokazuje da je društveno odgovorna kompanija na delu i da je jedina održiva rodna ravnopravnost ona koja uključuje ekonomsko osnaživanje žena.

Ujedinjene nacije ove godine obeležavaju Međunarodni dan žena pod parolom „rodna ravnopravnost danas za održivu budućnost sutra“, apostrofirajući važnost borbe protiv rodno motivisane diskriminacije i nasilja kao presudne u borbi za održivu planetu uopšte. Standardi najveće svetske organizacije ujedno su i temelji Meridianove korporativne politike.

 „PRAVE PRIČA JAKIH ŽENA“

A povodom Dana žena, YouTube kanal Meridian sport započinje novi medijski format pod nazivom „Prave priče jakih žena“. U prvom serijalu emisije, koja obrađuje temu diskriminacije žena u sportu, autor i urednik Ana Nikolić ima za cilj da kroz priču sa svojim gošćama umanji potcenjivanje žena u sportovima u Srbiji jer upravo su one donele najveću radost našem narodu kroz svoje uspehe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a