DOBITAK DAO RADNICIMA I ZA LEČENJE DECE: Ugostitelja Roberta Jugovića iz Bačke Topole i njegove zaposlene "pogledala" sreća na lutriji

J. LEMAJIĆ

25. 01. 2022. u 12:00

KRAJEM prošle godine, Robert (Horvat) Jugović, vlasnik jednog ugostiteljskog objekta u Bačkoj Topoli, uplatio je za 10 svojih zaposlenih i sebe lutriju u vrednosti od po 50 evra.

ДОБИТАК ДАО РАДНИЦИМА И ЗА ЛЕЧЕЊЕ  ДЕЦЕ: Угоститеља Роберта Југовића из Бачке Тополе и његове запослене погледала срећа на лутрији

Robert sa dvoje svojih zaposlenih / Foto J. Lemajić

Među "greb-greb" listićima, našao se tako i dobitak od 3.000.000 dinara, koji je podelio tako što je polovinu dao svojim radnicima, četvrtinu za nabavku neophodne im mašine, a četvrtinu u humanitarne svrhe.

- Pred katolički Božić, krajem godine, svim zaposlenima sam dao jedan simboličan bonus. Kako u kolektivu imamo i katolike i pravoslavce, hteo sam opet da ih počastim i za pravoslavni Božić, ali pošto su novac već dobili, a zbog ove situacije oko epidemije ne možemo baš da putujemo, odlučio sam da uplatim loto i kupim lutriju za sve njih, jer su svi rekli da niko do sada nije igrao igre na sreću - priča nam Robert, koji je za srećke tada izdvojio ukupno 550 evra. - Okupili smo se povodom pravoslavnog Božića, počastili, družili se, gledali loto i grebali srećke. Neki nisu sve srećke ogrebali nego su ih poneli i kući. Ono što je preostalo grebali smo i po nekoliko dana kasnije.

Srećne ruke bio je glavni kuvar Robert Červenak, na čijoj kartici je pisalo 3.000.000.000.

- Verujete, nekoliko dana je ta srećka stajala kod nas, niko nije hteo da ode da proveri. Bili smo ubeđeni da je reč o nekoj šali. To su nam rekli i na uplatnom mestu, ali tek kada je kompjuter izbacio da dobitak ne može da se isplati jer je preveliki iznos, shvatili smo da smo stvarno dobili toliki novac - dalje će ovaj nesvakidašnji poslodavac. - Zbog odbijanja poreza, uplaćeno mi je 2,4 miliona dinara, od čega sam pola dao radnicima, svakome po 1.000 evra, za četvrtinu smo kupili opremu za restoransku kuhinju koja nam je nedostajala, a preostalu četvrtinu smo uplatili fondaciji "Budi human", udruženju "Betežda" iz Bačke Topole i deci sa smetnjama u razvoju.

Robert sa radnicom lutrije posle potvrde dobitka / Foto J. Lemajić

Uz ovaj milionski dobitak, bilo je i nekoliko manjih, ali ih je najveći sve najviše obradovao.

- Šalimo se, da ćemo od sada svi slaviti pravoslavni Božić. Mi smo, možda mali kolektiv, ali smo kao jedna velika porodica - ističe Robert. - Situacija u ugostiteljstvu tokom protekle gotovo dve godine nije bila nimalo laka, ali zajedno se trudimo da je prevaziđemo. Ponosan sam što nisam otpustio nijednog radnika, već sam troje i zaposlio. Moj jedini uslov je da svako od njih radi kao da radi za sebe, a ne za gazdu. Svi imaju istu platu, dele bakšiš, jer su svi podjednako zaslužni. I niko me za ovih pet godina nije napustio. Bez brige mogu da odem i da sve funkcioniše kao da sam tu. Dobra radna atmosfera je ključ uspeha.

"OLjA" USKORO NA "NETFLIKSU"

NAŠ sagovornik, Robert Jugović je i autor šest romana, koji su sa mađarskog prevođeni na mnoge jezike. Njegova knjiga "Olja", istinita priča o životu prostitutke, godinama je bila bestseler i kako najavljuje, uskoro će biti ekranizovana.

- Nedavno je "Netfliks" otkupio prava da ekranizuje "Olju" i uskoro će biti napravljena mini-serija - otkriva nam Jugović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)