ISTINA ĆE ME DOVESTI DO MATEJA: Nenad Periš, otac Splićanina nestalog u Beogradu, o potrazi za sinom koja traje već 25 dana

E. H.

24. 01. 2022. u 08:30

OD nestanka Splićanina Mateja Periša (27) prošlo je 25 dana, a pripadnici MUP Srbije, uz sve raspoložive snage i pomoć dobrovoljaca, i dalje danonoćno tragaju za ovim mladićem.

ИСТИНА ЋЕ МЕ ДОВЕСТИ ДО МАТЕЈА: Ненад Периш, отац Сплићанина несталог у Београду, о потрази за сином која траје већ 25 дана

Ne odustaju ni u "minusu", Foto Tanjug

Uključena je sva potrebna tehnika za potragu, obavljeni su razgovori sa svim svedocima, pronađeni su Metejevi kontakti iz mobilnog telefona, pregledani su svi snimci nadzornih kamera, rekonstruisano je njegovo kretanje, ali i kretanje njegovih prijatelja, koji su sa njim doputovali u Beograd na doček Nove godine. Kako navodi izvor iz istrage, ne postoji nijedna radnja koju policija nije obavila.

Nenad Periš, Foto Tviter

Sve vreme uz njih je i Matejev otac Nenad Periš, i on im, kako naglašava, apsolutno veruje. U razgovoru za sarajevsku televiziju Fejs ističe da se nada da će ponovo zagrliti sina, ali i kroz suze poručuje da će izdržati, kakva god sudbina da ga zadesi.

- Pokušavam da budem racionalan, to mi uspeva tokom dana, onda stignu emocije. Muka - kaže Nenad Periš.

- Razgovaram sa MUP Srbije, njima apsolutno verujem. Ima i mnogo iskrenih novinara, profesionalaca, i njima iskreno zahvaljujem na svemu. Razumeju kako je čoveku koji traži svoje dete. Kao i u svemu, ljudi nekad nisu promišljeni, pa bude i dezinformacija. To ničemu ne služi. Verujte, nikome ne zameram. Imam svoj problem i tome sam okrenut.

Svako ima svoju čast. Mene će samo istina dovesti do sina. I dalje verujem da će biti sve u redu. Dokle god me neka činjenica ne demantuje, živeću u toj nadi. Informacije stalno dolaze.

Prema njegovim rečima, srpska policija radi vrlo stručno i pedantno:

- Ja sam laik, ali mogu im reći samo veliko hvala. Nikad neću moći da im zahvalim za sve što su uradili, i sa stručne i sa ljudske strane. Znate kako, sretnete se sa policajcem koji se nagledao svega i svačega, pa i sa novinarom, pa kad vidite čoveku suzu u oku, ne gubite nadu u ljudskost, niti u srećan kraj.

Foto: Nestali.hr/MUP

Upitan da li postoje "rupe" u celoj priči oko Matejevog nestanka da ga posebno muče, odgovara:

- Dve rupe su vrlo bitne. To je pre svega izlazak iz bara koji nije snimljen i koji će ostati u magli, jer ne znam da li se tu nešto dogodilo, a ja ne verujem da jeste. Druga je možda čak i važnija, to je spuštanje Mateja u prostor nalik terasi pored reke Save, koji je ograđen, dužine petnaestak metara i širine desetak. Tu takođe nemamo snimak da vidimo da li je tu bilo još nekoga ili da li je Matej prešao tu ogradu, jer je tu kosina i moguće je okliznuti se i pasti. Pitao sam inspektora da li je moguće na tom mestu izaći, a da kamere ne zabeleže, jer tu ima kamera, a dobio sam odgovor: "Da". To su dve meni posebno bitne stvari, a treća mi je signal Matejevog mobilnog koji je lociran u blizini Ratnog ostrva. Znam da je policija zatražila od proizvođača iz Koreje da im dostavi sve podatke. Od Matejevog izlaska iz bara do tog signala prošlo je oko tri sata, a taj mobilni može dati signal jedino ako je na površini, zato mi je to vrlo bitan podatak.

VATROGASCI DOBROVOLJCI

ČLANOVI Dobrovoljnog vatrogasnog društva Palilula, uprkos snežnim padavinama, pretraživali su i prethodna dva dana priobalski i obalski deo desne obale Save ka Ušću u Dunav. Oni, inače, i danju i noću učestvuju u potrazi za Splićaninom, a sve po odobrenju MUP Srbije. U svojim noćnim akcijama koriste radne lampe, koje bacaju snop svetlosti i kroz vodu do pola metra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ONI SU NAREDILI DA SE BOMBARDUJU SRPSKA DECA U IZBEGLIČKOJ KOLONI: Porodice poginulih o optužnici za zločin na Petrovačkoj cesti 1995.