OTKRIVENA ISTINA O SNIMKU NA KOM JE MATEJ PERIŠ: Najnoviji detalji o nestanku Splićanina

Novosti online

17. 01. 2022. u 19:07

POTRAGA za Matejem Perišem ušla je u 18. dan, on je u Beograd došao sa prijateljima da proslavi doček Nove 2022. godine, a provod u klubu "Gotik" pretvorio se u noćnu moru budući da se Matej iz "Gotika" uputio u nepoznato.

ОТКРИВЕНА ИСТИНА О СНИМКУ НА КОМ ЈЕ МАТЕЈ ПЕРИШ: Најновији детаљи о нестанку Сплићанина

Foto: Printskrin

. U potragu za Matejem uključene su i termovizijske kamere, sateliti i druga raspoloživa sredstva.

U medijima su se nedugo nakon Matejevog nestanka pojavili video snimci sa nadzornih kamera na kojima se nalazi, što je potvrdila i srpska policija, nestali Splićanin kako trči beogradskim ulicama u majici kratkih rukava.

Nakon prošlonedeljne konferencije za štampu hrvatske i srpske policije nema puno novih informacija, barem nisu poznate javnosti. Ono što je najvažnije rečeno na toj konferenciji hrvatskog MUP-a je da ne postoji nijedan dokaz da se u slučaju nestalog Mateja radi o bilo kakvom nasilnom delu.

Danas se pojavila nova teorija koja se širi po medijima. Reč je o dobro poznatom video snimku sa nadzorne kamere restorana Savanova. To je zadnji poznat video snimak Mateja, onaj na kojem se pojavljuje u dnu video snimka kad se spušta stepenicama prema Savi.

Oko tog video snimka već je kružilo više teorija. Prošle nedelje neko je zumirao deo tog snimka i sugerisao da se na snimku, na dnu stepenica, vidi još neko. Policija je, ipak, jasno rekla da se niko na krivičan način ne dovodi u vezu s nestankom Mateja Periša.

Stranica "Nestali Matej Periš", otvorena na društvenim mrežama, navela je danas da se na tom snimku nalazi možda "najveći detalj koji je svima promakao", uz napomenu da se u devetoj sekundi video snimka obrati pažnja na uzvik nepoznate osobe koja govori: "Sad ustani".

Ipak, poznato je da video snimci sa nadzornih kamera uglavnom ne snimaju zvuk. Tako je i sa nadzornom kamerom Savanove. To je za "Indeks" potvrdio menadžer restorana Savanova LJubomir Ilić.

- Naše nadzorne kamere koje su postavljene izvan lokala nemaju zvuk, odnosno ne snimaju zvuk - kratko je odgovorio Ilić.

Dakle, zvučni zapis koji se čuje nije deo orignalnog video snimka. Na samom video snimku, može se videti odraz, odraz koji nastaje kada se mobilnim telefonom snima monitor. Postoji mogućnost da je upravo o tome reč u ovom slučaju: da je neko mobilnim telefonom snimao monitor na kojem je video snimak, a da zvuk dolazi negde iz okoline osobe koja je mobilnim snimala monitor.

Dakle, ne radi se o zvuku sa originalnog video snimka, već o zvuku koji je nastao kasnijim snimanjem. Time je demantovan snimak koji se danas pojavio na stranici "Nestali Matej Periš".

(Indeks)

BONUS VIDEO - SPLIĆANIN BORAVIO U NAPUŠTENOJ KUĆI: Pogledajte gde je Mateja svratio pre nego što mu se gubi trag

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Smeštanje najstarijih članova porodice u dom za stare