MODERNIJE I ODGOVORNIJE JAVNO TUŽILAŠTVO: Čestitke svim građanima koji su izašli i glasali na referendumu

Novosti online

17. 01. 2022. u 13:56

UDRUŽENjE javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije čestitalo je svim građanima koji su izašli i glasali na referendumu, jer je su time pokazali spremnost da učestvuju u važnom demokratskom procesu.

МОДЕРНИЈЕ И ОДГОВОРНИЈЕ ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО: Честитке свим грађанима који су изашли и гласали на референдуму

Foto: N. Živanović

- Takođe, pozdravljamo odluku građana Srbije da podrže promene Ustava i time daju svoj doprinos u izgradnji boljeg pravosuđa. Rasprava koja je prethodila referendumu pokazala je koliko je pravosuđe važna društvena tema i tiče se svakog građanina ove zemlje.

Ustavne promene predstavljaju početni korak ka unapređenju nezavisnosti i nepristrasnosti pravosuđa u Republici Srbiji. U odnosu na javno tužilaštvo, ustavne promene daju i pravnu osnovu za izgradnju modernijeg i odgovornijeg javnog tužilaštva, koje će biti sposobnije da se odupre političkim uticajima, te da se bori protiv svih oblika kriminala, pa čak i onih koji su u direktnoj vezi sa izvorima političke moći.- saopšteno je iz Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije.

- Ustavna rešenja koja su građani podržali na referendumu u velikoj meri predstavljaju ciljeve za koje se Udruženje zalaže od svog osnivanja, već 20 godina. Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije će nastaviti da se bori za samostalno i nezavisno javno tužilaštvo u uverenju da je temelj demokratskog društva građanin čija prava može da zaštiti samo tužilaštvo i sud koji su oslobođeni uticaja politike - navedeno je u saopštenju Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije

- Građane podsećamo da pred nama stoji veliki posao i izazovi u vezi sa izradom seta zakona koji će regulisati niz tema iz oblasti pravosuđa. Na ovom putu Udruženje će da uloži sve svoje znanje i iskustvo kako bi dodatno unapredilo garancije nezavisnosti sudstva i samostalnosti tužilaštva - navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

VULIN GLASAO NA REFERENDUMU: Ministar policije ispunio svoju građansku dužnost

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...