PRAZNIČNA RADOST U VRAKI: Naši sunarodnici u okolini Skadra i ove godine proslavili Badnji dan i Božić

V. KADIĆ

10. 01. 2022. u 23:12

I OVE godine, kao i minulih, u Hramu Presvete Trojice u Vraki kod Skadra, naši sunarodnici su proslavili Badnji dan i Božić uz blagoslove arhiepiskopa tiranskog, dračkog i cele Albanije Anastasija i mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

ПРАЗНИЧНА РАДОСТ У ВРАКИ: Наши сународници у околини Скадра и ове године прославили Бадњи дан и Божић

Okupljeni u Crkvi Presvete Trojice, Foto Mitropolija crnogorsko-primorska

Verni narod i njihovi gosti na Badnji dan su prisustvovali loženju badnjaka, a sutradan na Božić svetoj liturgiji koju su saborno služili sveštenici Srpske i Albanske pravoslavne crkve.

U delegaciji Mitropolije bili su protojerej mr Predrag Šćepanović, arhijerejski namesnik podgoričko-danilovgradski i mr Aleksandar Vujović, profesor Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog i urednik Katihetskog programa Radio Svetigore. Radost se očitavala na licima predsednika Udruženja Morača-Rozafa Pavla Brajovića i potpredsednika društva Sveti Jovan Vladimir iz Skadra Viktora Miščenka, kao i ambasadora Srbije u Tirani dr Slobodana Vukčevića sa saradnicima.

- Našem narodu je najpotrebnija sloga. Da ne gledamo ko šta radi i kako radi, nego da gledamo kao Gospod, koji je trideset godina kao drvodelja radio stolarski zanat, pokazavši nam time da je rad najsvetija dužnost ljudi ovde na zemlji - kazao je u besedi otac Predrag Šćepanović.

SEĆANjA

POSLE liturgije, upriličena je trpeza ljubavi tokom koje su se prisutni setili blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, inače rođenog na Božić, koji je 30 godina brinuo o stradalnom našem narodu u Vraki i Skadru, kao i pokojnog profesora Svetozara Ćirakovića iz Nikšića, koji je 15 godina predavao srpski jezik našem narodu u Skadru, i sa profesorom Aleksandrom Vujovićem učio decu veri i pripremao svetosavske i duhovne proslave u Skadru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri